saker du behöver veta om hängslen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-15
En av de mest värdefulla saker att veta om hängslen gäller att söka en andra åsikt . Som en artikel publicerad av webbplatsen BracesGuide stater , de flesta människor är villiga att ägna en hel del tid att forska dyra inköp som en bil eller båt ännu kommer överens om att kostsamma tandingrepp utan att tveka . Innan hängslen , söka en andra åsikt och att du förstår hela proceduren.

typer av hängslen

En mun full av blank metall kan vara den bilden som kommer att tänka när din ortodontist första rekommenderar hängslen , men flera olika typer av hängslen finns tillgängliga. Osynlig tandställning , keramiska hängslen , linguala konsoler , Damon konsoler , hängslen metall och hängslen som kräver huvudbonader är några av de alternativ som du kan diskutera med din ortodontist .

Kostnad

Enligt en artikel publicerad av den ArchWired webbplats, april 2010 var den typiska kostnaden för övre och nedre hängslen minst $ 5000. Detta nummer kan vara mycket högre , beroende på var du bor och hur mycket tandvård du behöver . Inte alla försäkringar skall täcka tandreglering . Forskning din plan noga innan du fortsätter med behandlingen för att undvika finansiella överraskningar . Tandläkare och dentala kedjor kan erbjuda billigare alternativ .

Behandling Plan

Hängslen kräva en lång behandlingsplan , inklusive flera förberedande steg och eftervård . Du kan behöva använda spacers för att förbereda dina tänder för hängslen eller har tänder extraherats. Rengöring av tänder , oral kirurgi och cavity vård måste alla vara avslutad innan hängslen tillämpas . Din hängslen kommer att kräva anpassning ungefär en gång i månaden . Hängslen får vistas på flera månader eller år , och efter att de tas bort måste du bära en hållare för minst ett år för att bibehålla den nya anpassningen av dina tänder .

Obehag

Räkna med ett visst obehag under arbetet med mottagande hängslen . Vissa personer kan känna lite smärta , medan andra kan beskriva upplevelsen som olidlig . När din hängslen först gå på kommer du att , åtminstone , känner en underlig känsla av tryck . Denna känsla kommer att passera i en vecka eller två och du kan glömma hängslen är även där . Ät mjuk mat och undvika tandtråd i flera dagar efter att ha fått tandställning för att minska risken för smärta .

Oral Care

tandhygienen kommer att kräva särskilt försiktig när du bär hängslen . Håll en tand kit till hands för att göra det lättare att hantera borsta eller ta bort mat som fastnat i din tandställning. Innehålla uppgifter om sådant som en tandborste och tandkräm , en liten spegel , tandtråd eller plockar , vävnader och andetag spray . Din tandborstning rutin måste innehålla rubbning matrester som fastnat i eller runt hängslen och en grundlig undersökning för att se ditt leende är fri från skräp .

Previous:nothing Next:säkerhet av dentala kompositer vs fyllningar kvicksilver

Relaterade artiklar


 • hur man koka ett munstycke
 • hur man löser låst käke problem
 • ortodontist vård för att borsta tänderna med hängslen
 • hur man kan minska kräfta öm smärta
 • hur man förbereder för en tandläkare besök
 • dentala implantat och tandlossning
 • hur man gör pepparmynta tandkräm
 • hur man kan förebygga och behandla halitosis genom kost
 • hur man gör en tandblekning facket ur en mun vakt
 • hur lätta tänderna med hjälp av Rembrandt vitare eller andra blekning strips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com