skäl att välja en tandhygienist

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-10
Tandhygienister vård för patienterna " tänder och orala kaviteter enligt DHSchools. com . Dessa yrkesmän undersöka tänder och tandkött efter tecken på karies , ta och utveckla dentala röntgen och tillämpa fluorid och tätningsmedel. Tandhygienister måste kunna flera saker samtidigt och vara villiga att arbeta hårt . Flera andra faktorer är viktiga att tänka på när du väljer en tandhygienist .

Personlighet

När man väljer en tandhygienist , se till att han eller hon har stark social och kommunikativ kompetens . Detta är viktigt eftersom tandhygienister arbete med allmänheten hela dagen och måste upprätthålla en attityd av medkänsla och service . De måste vara snabba och villiga att lyssna på dina problem och tankar . Även om dessa yrkesgrupper typiskt arbeta självständigt , de också måste fungera bra med andra medlemmar av dentala team för att säkerställa en bra helhetsupplevelse för patienterna.

Utbildning

En annan anledning att välja en tandhygienist är om han eller hon har färdigställt tandhygien utbildning från en skola som är godkänd av kommissionen om Dental Ackreditering av American Dental Association (ADA ) . De flesta tandhygien program bevilja ett intresseföretag grad , även om vissa tandhygienister har ett certifikat , kandidatexamen eller magisterexamen , enligt US Department of Labor Bureau of Labor Statistics . Slutförande av en tandhygien program visar att tandhygienisten förstår begrepp relaterade till anatomi, fysiologi , farmakologi , röntgen , dentala material , studier av vävnad struktur och studiet av tandköttssjukdomar . Med andra ord , de vet hur man gör sitt jobb .

Licensiering

En stor anledning att välja tandhygienister är om de är auktoriserade i samma skick som de övar . Praktiskt taget alla stater kräver tandhygienister klara ett skriftligt prov som administreras av ADA : s gemensamma kommissionen om nationella tandundersökningar , liksom en klinisk undersökning tillgängliga via statliga eller regionala testning organ . Alabama är den enda stat som inte kräver tandhygienister att slutföra ADA examen , men i stället passera en separat prövning för statligt tillstånd . Tandhygienister normalt också måste regelbundet fylla fortbildning timmar för att förnya sina licenser . Utan en aktuell licens , är en tandhygienist praktiserande olagligt .

fingerfärdighet

Det är avgörande att välja en tandhygienist som har bra fingerfärdighet som munhygienister använder små dental i patienternas munnar och har lite utrymme för misstag. Med sin hand och roterande instrument , ta bort de hårda och mjuka inlåning från tänder . De kan också använda elektrisk eller luftdriven ultraljud instrument när de utför rot hyvling , enligt Aetna tandvård planer . Root hyvling innebär borttagning av tandsten och plack under tandköttet linje .

Kommunikation

Ett viktigt skäl att välja en tandhygienist är hans eller hennes förmåga att tydligt förklara dentala begrepp för patienterna. Hygienister måste kunna relatera till patienterna när man beskriver sambandet mellan kost och oral hälsa och hur man väljer tandborstar . Dessutom de ofta måste visa för patienter hur att använda tandtråd och borsta tänderna .

Previous:nothing Next:hur man får tandvård utan sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • hur man stänger en lucka i tänderna hemma
 • hur du gör dina tänder mindre känslig
 • hur man gör borsta tänderna kul
 • Priset på en tand implantat vs bro
 • maximalt skydd fas övningar för TMJ
 • hur man hittar recensioner andas rx
 • hur man får ett vackert leende genom att ha blänkande vita tänder
 • Vad är vita fläckar på barns tänder ?
 • hur att bleka tänderna med husgeråd
 • hur du kan trösta tandvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com