substitut för dentala material

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-08
Ett mål för tandvård har varit att hitta material som efterliknar naturliga material i munnen så att varaktiga tandvård reparationer behålla patientens naturliga utseende . Som sådan har sökandet efter lämpliga ersättningar för naturlig dentala material vuxit och utvidgats som tekniken har gått framåt . Även tandläkare har använt många material och ersättare under åren har tekniken förbättrats till den grad att det blir möjligt att kopiera och även förbättra den munnens naturliga material .

Bone

En av de material som har använts som en tand substitut med varierande grad av effektivitet är mänskliga ben . Idealfallet är ben från en annan del av patientens anatomi och sedan för att hjälpa till att stärka eller reparera sina käken . Detta är vanligt i de fall där implantat måste opereras installeras och patientens käke är antingen inte tillräckligt fast eller tillräckligt stort för att stödja implantatet .

plast

På grund av dess flexibla karaktär har plast varit en populär tand substitut i det förflutna . Plast är starkt och kan formas för att passa alla patientens mun . Plast används ofta som bas för klämmor hålla fast proteser , till exempel . Plast också kan formas till taket på ett patientens mun om det behövs . Den styrka och mångsidighet av plast är värdefullt, eftersom det är relativt låg kostnad plast används ofta för tandingrepp

Fyllningar

Även om den inte lika populär som tidigare , har ett antal olika metaller har använts som dentala substitut . Förr i tiden var guld ofta används för att fylla tänder eller skapa falska tänder eftersom guld är en mjuk , lätt-formad metall som inte matt . Silveramalgam användes också för att fylla hål i tänderna , men det innehåller kvicksilver som kan skada kroppen . För närvarande kallas ett material tandvård komposit används för att fylla tänder . Detta konstharts liknar mycket keramik , men materialet ser mer naturligt ut och kommer inte att leda till negativa biverkningar som kan följa med metall fyllningar .

Previous:nothing Next:tandvård anatomi & fysiologi

Relaterade artiklar


 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
 • hur man kan kontrollera om en tandläkare licens
 • Hur du tar dentala röntgen
 • hur man hittar en tandläkare som specialiserat sig på HIV-patienter
 • vad är skillnaden mellan en bro och ett implantat för tänder ?
 • vad är en dag som för en tandtekniker ?
 • hur man berättar säkerheten för utländska tandläkare
 • lättnad för svullet tandkött
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • hur man använder superlim för att fixa en tand
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com