tandhygienist utbildning i ätstörningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-13
Ätstörningar påverkar en persons hälsa på många sätt. En av de mest framträdande orsakar tandproblem är förknippade med upprepade mat uppstötningar . Välutbildad tandhygienister kan ofta känna igen kontrollampa tecken på att en patient kan ha en sjukdom som bulimi . En hygienist har inte utbildning för att behandla en sjukdom , men hon kan hänvisa patienten till en kvalificerad yrkesman

Effects

En tandhygienist kan märka flera fysiska symptom orsakade av ätstörningar . De orsakar ofta karies , förlust av emalj och tandköttsproblem , enligt Gürze Böcker av ätstörningar idag . Tänderna regelbundet utsätts för magsyra på grund av kräkningar , vilket ofta gör dem mjuka och rundade . Om patienten har fyllningar , kan de sticker ut över hennes tandköttskanten . Dessa effekter kan leda till tandlossning om frekventa kräkningar fortsätter . Patienter med ätstörningar kan också ha utvidgat saliv körtlar , rodnad på taket i munnen och i halsen , muntorrhet och torra , spruckna läppar .

Opportunity

Tandhygienister har ofta mer frekvent kontakt med patienter än tandläkare . En person som är på en god tandvård schema kommer att se tandhygienist två gånger per år för rengöring , medan hon inte ser till tandläkaren om hon har ett specifikt problem som behöver behandling , som en sprucken tand , djup hålighet eller abscess . Detta innebär att tandhygienister har större möjligheter att känna igen tecken på en ätstörning som dyker upp i patientens mun . Beverly Whitfords , tidigare ordförande för American Tandhygienist Association , konstaterar att många patienter med ätstörningar känner sig mer bekväma att prata med en tandhygienist om den snarare än en tandläkare .

Utbildning

De flesta tandhygienister slutföra en högskoleutbildning som resulterar i ett intresseföretag grad , förklarar Bureau of Labor Statistics . Vissa program är mer djupgående , vilket leder till en kandidat- eller magisterexamen . Den amerikanska munhygienist Association sägs att tandhygienister får utbildning i att känna igen ätstörningar under deras program . Några få ytterligare kunskaper genom fortbildning klasser som ofta krävs för att upprätthålla en stat licens .

Behandling

En tandhygienist kan inte tvinga en patient att få behandling för en ätstörning . Däremot kan han lära henne strategier för att kompensera en del av skadan . Utbildning i hur man gör detta är lika viktigt som utbildning i hur man känner igen problemet . Brooks förklarar att täta borsta tänderna med fluortandkräm , följde upp med tandtråd , är särskilt viktigt för anorektiker och bulimiker . Den hygienist kan betona detta , liksom betonar daglig användning av en fluoriderat munvatten , som reparerar vissa av de pågående skada .

Varning

Trots att tandhygienister är i en god position att erkänna ätstörningar , University of North Dakota forskare funnit att endast 22 procent av dem som faktiskt kommer att ta upp ämnet med en patient. Tandläkare är ännu mer tveksamma , med endast 12 procent diskutera ämnet . Tandläkare och tandhygienister är också tveksamma till att göra en remiss till en annan professionell exempel en psykolog eller läkare . Färre än en tredjedel av tandhygienister och tandläkare uppgav att de gjorde så när de misstänkte en ätstörning . Effektiv utbildning måste ta upp detta motvillig och hjälpa tandhygienister bli bekväm med att ta upp ett känsligt ämne.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för rengöring missfärgade tänder

Relaterade artiklar


 • hem protes liners
 • dentala kompositmaterial
 • hur man kan bli av gula missfärgade tänder - Dental guide
 • hur man kan jämföra laddbara tandborstar
 • tandvård för personer utan försäkring
 • temporärt cement vs permanent cement för dentala implantat
 • hur man får tandvård hjälp för billiga
 • hur man får somna hos tandläkaren
 • Vilka är fördelarna med en tungskrapa ?
 • typer av utmärkelser som tandkliniker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com