tandläkarkontroll och rengöring

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-25
Munhygien spelar en viktig roll i kroppens allmänna hälsa . Sjukdomar i munnen kan inte bara orsaka smärta , men även påverka andra delar av våra kroppar . Att hålla våra tänder och tandkött ren och vårdas är viktigt . Detta är anledningen till att American Dental Association rekommenderar att barn och vuxna besöka tandläkaren två gånger om året , eller var sjätte månad , för en rengöring och rutin tentamen

Funktion

Den rutinmässiga tandläkarkontroll ger din tandläkare med en upp- nära titt på dina tänder , tandkött och mun . Han kan kontrollera om det finns problem, till exempel hålrum eller abscesser. Rengöringen delen av undersökningen gör det möjligt för tandhygienisten att rengöra tänderna . Detta förbereder också munnen för tandläkaren att pröva den.

Funktioner

En allmän rengöring avslutas med en certifierad tandhygienist . Han använder en elektrisk tandborste och tandkräm för att rengöra varje tand individuellt . Efter att patienten sköljer kommer tandhygienist tandtråden mellan varje tand . Ibland , speciellt när patienten är minderårig , kommer tandhygienist administrera en fluorbehandling .

X-Rays

De flesta tandläkare föredrar att titta på en röntgenbild av patientens tänder innan man prövar dem . Röntgen låta tandläkaren för att se eventuella underliggande problem som en manuell undersökning inte kan avslöja . Den tandhygienist eller tandsköterska kan administrera en X -ray . Beroende på patientens tandvårdsförsäkringen , kan en X -ray bara ges en gång per år . Andra försäkringar kan betala för röntgen vid varje besök .

testet

Efter rengöring och alla röntgenbilder är klara , undersöker tandläkaren patienten . Tandläkaren använder verktyg som en spegel och en upptäcktsresande , eller plocka , titta på tänderna . Genom att trycka på tänderna med explorer , kan tandläkaren hitta några mjuka fläckar som kan vara av intresse . Denna del av rutinkontroll upp normalt sett tar mindre än fem minuter om inte ett problem uppstår.

Överväganden

Under tandläkarkontroll , kan tandläkaren snubbla på en hålighet eller andra problem . Beroende på hur allvarlig situationen, kan tandläkaren välja att åtgärda problemet direkt eller schemalägger en annan tid för dig . Vanligtvis utfyllning av håligheter eller en rotfyllning kommer att kräva ett andra besök . En allmän tandläkare kan fixa många problem på kontoret , men det finns några situationer som kräver en specialist . Om operation behövs , kanske på käken , kan tandläkaren hänvisa patienten till en muntlig kirurg . Dessutom, om en egendomlig problem uppstår din allmänna tandläkare kan hänvisa dig till annan specialist såsom en protetikern .

Previous:nothing Next:pediatriska tandvård faror

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en ersättning strålkastare på en ultreo tandborste
 • information om zoom tandblekning
 • hur man vitare tänder snabbt
 • allmän tandläkare vs ortodontister
 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • hur man får tandställningen tas bort
 • hur man fixar tandkronor
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
 • hur du infogar & position proteser
 • Vad gör du om du är rädd för tandläkaren ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com