tecken och symptom på sjukdomar i tandköttet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-09
Gum , eller " parodontal , " Sjukdomen börjar vanligen med obehandlat plack byggs upp , som orsakas av felaktig eller oregelbundna borsta tänderna och dentala tandtråd . KidsHealth. org beskriver tandlossning som " en infektion i vävnader och ben som stöder tänder . " Obehandlad tandköttsproblem orsakar tänder för att lossa och falla ut . Söker omedelbar behandling för tandköttsproblem är avgörande om du vill bevara och spara dina tänder .

Blödning

Ofta hyllas som en av de första symptomen på sjukdomar i tandköttet , blödning uppstår när du borstar eller tandtråd . Svår tandköttsproblem kan uppvisa sig i stark blödning även när tandköttet inte förvärras av en tandborste eller tandtråd .

Missfärgning

Normal , borde friskt tandkött ha en rosa färg . Rött eller vitt tandkött är båda indikatorer på sjukdom .

Svullnad

I början av tandlossning , kan tandköttet känns väldigt svullen . Enligt National Institute of Dental och kraniofaciala forskning , svullet tandkött är oftast ett symptom på tandköttsinflammation, som är en mildare sjukdomar i tandköttet, och de kan generellt tillbaka med riktig hygienisk tandvård .

Tenderness

Smärta eller ömhet är ett tecken på ohälsosam tandköttet . Friskt tandkött ska inte vara smärtsamt att röra .

lösa tänder

Lösa tänder är ett symptom på ett av de allvarligaste stadierna av tandköttsproblem . Permanenta tänderna ska kännas stabil i tandköttet . Om en tand känns lös eller ostadig , betyder det att tandköttet kring tanden börjar erodera.

Ihållande Lukt

När alla ibland erfarenheter dålig andedräkt, är en kontinuerlig lukt ett symtom på sjukdom . Parodontala lukt skiljer sig från vanlig dålig andedräkt eftersom att använda munvatten och borstar kommer inte att avskräcka lukten .

Trouble med proteser

Om dina proteser sluta sitta åt ordentligt , kan detta vara ett tecken på tandköttsinflammation . Eftersom parodontit påverkar både tandköttet och underliggande ben , kan tandköttet försvagas , vilket dina proteser för att passa felaktigt .

Previous:nothing Next:ocklusion effekter av tummen suger

Relaterade artiklar


 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • hur att bleka tänderna naturligt och billiga
 • klövsjuka symtom
 • hur reparera tandskador från hängslen
 • hur man vända fluoros
 • hur man bleka tandkronor
 • hur man kan bli av tandvärk från socker känslighet
 • hur du tar bort tand limma själv
 • hur att bleka tänderna hemma i fem minuter
 • hur man ska behandla leukoplaki
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com