typer av dentala läkare

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-29
En tandläkare är en hälso-och sjukvårdspersonal specialiserad på vård i samband med munnen , speciellt för tänder, tandkött och vävnader . Tandläkare måste förvärva en grundexamen och sedan anmäla sig till tandläkarhögskolan också. Det sista steget i att få en tand licens är att ta ett prov stat licens . Det finns många typer av dentala läkare specialiserade på olika områden av fältet .

Allmänt Tandläkare

Allmänt tandläkare inom primärvården för den totala orala hälsan hos patienter i alla åldrar . Han är utbildad i en mängd olika tandingrepp och är normalt ansvarar för diagnos och behandling av dental behov . Tandläkaren kan också remittera patienter till andra specialtandläkare för mer specialiserad vård.

Pediodontist

En pediodontist är en pediatrisk tandläkare som specialiserat sig på den orala hälsan hos barn från småbarnsåldern upp till tonåren . Denna typ av tandläkare tillhandahåller vanliga uppgifter såsom förslag på att förebygga karies och bakterier samt utveckla hälsosamma matvanor för att skydda sina tänder . Enligt American Academy of Pediatric Dentistry kan tidiga tandvård besök bidra till att förebygga karies och främja sunda munhygien .

parodontolog

periodontists specialiserade på behandling av patienter med sjukdomar i tandköttet eller eventuella skador på tänderna eller tandköttet . De flesta patienterna är hänvisade till en parodontolog genom en allmän tandläkare efter att ha diagnostiserats med sjukdomar i tandköttet eller eventuella villkor bäst behandlas av parodontolog . Medan vissa parodontala förhållanden kräver tandvård skalning för att ta bort tandsten , andra villkor kräver strängare behandlingar såsom ben ympning . Att bli parodontolog kräver en doktor Dental Medicine examen samt tre års parodontal undersökning .

ortodontist

Precis som andra dentala läkare , har en ortodontist fylla i två till tre års specialiserad utbildning utöver tandläkarhögskolan . Ortodontister sätta tänder, käkar och läppar i anpassningen att skapa eller förbättra leenden och ansiktsuttryck oegentligheter . Beroende på vilken typ som krävs av behandlingen kan Avgifterna kan variera ortodontiska behandlingar . Den vanligaste eller kända typen av tandreglering är hängslen för att hjälpa till räta tänder . Barn, tonåringar och vuxna behandlas av ortodontister .

Endodontist

Endodontists ibland kallas specialister rotfyllning . Jobbet med en endodontist är att behandla insidan av tanden . En tand består av många olika delar från emalj av kronan till massa av roten . Massan är den mjuk vävnad inne i rotkanalen och när infekterad eller inflammerad detta är den del av den behandlade tanden . Förutom karies , infektion och inflammation kan också vara resultatet av ett stenskott eller sprucken tand samt av återkommande tandingrepp .

Previous:nothing Next:pediatriska tandvård frågor

Relaterade artiklar


 • tänder känslighet på grund av blekning
 • hur man använder intraorala kameror
 • Hur berätta om en tand krona inte är monterad på rätt sätt
 • hur man får tandställning till ett lägre pris
 • hur man sparar pengar på tandvården genom några få enkla steg
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • Vilka är de kemikalier som används i dentala cement ?
 • hur man ska förstå rotkanaler
 • hur man handlar och proteser pris
 • Vilken typ av människor är goda kandidater för metall tänder tandställning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com