väteperoxid & munhälsan

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-08
För nästan 100 år har tandläkare använt väteperoxid ensamt eller i kombination med saltvatten för antiseptisk och rengörande ändamål . Väteperoxid finns i många starka sidor. Vid behandling av tandköttet , använda 3 procent lösning bestående av 3 procent väteperoxid och 97 procent vatten som finns i de flesta drog butiker och stormarknader. Lösningen är för utvärtes bruk . Den kan användas i munnen , men inte svälja lösningen

Behandling av gingivit och blödande tandkött

Om du har gingivit , har du en inflammation i vävnaden av bakteriebeläggningar, plack mellan tandköttet och tänderna . Tandköttet kan blöda ofta . För behandling , de flesta tandläkare rekommenderar regelbunden användning av tandtråd och rengöring med en mjuk borste och, om en antiseptisk skölj behövs är standard valet en sköljning med 3 procent väteperoxidlösning . Om tuggummi operation krävs , är att läka såren efter operationen förstärks av den antimikrobiella effekten av väteperoxid .

Behandling för Trench Mouth

Om du har dike mun , en förstärkt och mer allvarliga inflammation i tandköttet vävnad , kommer du att ha svullen, eventuellt blödande tandkött och sår . Termen " dike mun "kommer från första världskriget, när sjukdomen var vanligt bland soldater på slagfältet . Du har en smärtsam bakteriell infektion, möjligen på grund av otillräcklig munhygien , som även kan resultera i dålig bredd . I fall av dike mun , är väteperoxid rekommenderas att skölja tandköttet och underlätta avlägsnandet döende och döda tandköttet .

Behandling för Cankerskav

Cankerskav är bara en annan form av munsår och kan dyka upp vid basen i tandköttet , på kinderna , tunga eller läppar . Behandlingen kan inte vara nödvändigt för Cankerskav eftersom de så småningom läka sig själva . En lösning på 3 procent väteperoxid , ofta ytterligare spädas med vatten , rekommenderas av tandläkare för tandköttet och munnen skick . Lösningen kan tillämpas av en kompress direkt till kräfta eller som en sköljning lösning .

Behandling för kemoterapi eller strålning

God munhygien rekommenderas starkt för dem som får kemoterapi eller strålbehandling. Om mukosit , uppstår en inflammation i slemhinnorna i munnen , och följs av skorpbildning sår rekommenderar National Cancer Institute med hjälp av en sköljning av väteperoxid och vatten eller saltvatten . Detta skölja bör inte användas mer än 2 dagar . annars kan det hindra mukosit från healing

långsiktiga effekter

En artikel i september 1995 av den tidning parodontologi nämner möjliga hälsa oro långvarig användning av väteperoxid . Författarna rapporterar att djurstudier bekräfta några negativa effekter av långvarig exponering inbegriper lösningar väteperoxid på 3 procent eller mindre . Studier visar också att patienter som själva minskade långvarig användning av väteperoxid plack och tandköttsinflammation.

Previous:nothing Next:substitut för dentala material

Relaterade artiklar


 • vad man gör när intensiv smärta utvecklas i käken ?
 • hur man använder myrra för tandvärk
 • hur man fixar dålig andedräkt och ersätta det med skarpa, rena andedräkt
 • gula tänder hos barn
 • tandvård anatomi & fysiologi
 • hur man lär sig om många tandläkare val
 • munvatten efter visdom tänder avlägsnande
 • nattvakt biverkningar
 • hur man behandlar gingivit med vitaminer
 • hur man har en friskare mun
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com