vad är dentala fluor ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-25
Fluor är ett naturligt mineral som är finns i överflöd i hela jordskorpan . På 1930-talet fann forskare att personer som drack vatten med fluor hade två tredjedelar färre hålrum än de som inte , enligt Colgate. com . Fluor finns även i munnen tvätta på lokal Drug Stores . Dessa mun tvättar kan hjälpa till att förebygga karies och håligheter betydligt . Komma tillräckligt fluor är en viktig del av att bibehålla en frisk mun och hålla din permanenta tänder

Du behöver :
implantat.
Partiell.
Bridge .
Protes .

Överväganden

Fluor tillsätts ofta vatten för att förhindra karies , enligt Colgate. com . När vi äter , blir saliv surare och orsakar naturliga demineralization av tänder . Men vid andra tillfällen då saliv är mindre surt , fyller det leveranser av kalcium och fosfor till kick av mineraler tänder . Om fluor är närvarande under remineralization processen, remineralization processerna mer effektiva .

Om din vattenförsörjning innehåller fluor och du borstar tänderna regelbundet med fluortandkräm , då du får tillräckligt mycket fluor . Du bör borsta tänderna i två minuter två gånger om dagen , enligt Kidshealth. org .

Fördelar

Om fluor tillsätts till en samhällets vattenförsörjning , minskar karies kraftigt . Det finns två sätt att fluor hjälper till att förhindra karies , enligt Colgate. com . Det första sättet är genom härdning emaljen på tänderna innan de dyker upp . Detta bidrar särskilt med utvecklingsländerna tänder av spädbarn och barn. Det andra sättet att fluor förebygger karies hårdnar emalj av vuxna tänder som redan har uppstått .

tillsätta fluor till vatten har resulterat i 50 till 60 procent mindre karies , enligt den amerikanska Hygienist Tandläkarförbund.

Betydelse

Organisationer som Världshälsoorganisationen , The American Dental Association och American Medical Association har godkänt att tillsätta fluor till vattnet för att förhindra karies .

Över 66 procent av befolkningen i USA har vatten med fluor , enligt den amerikanska Hygienist Tandläkarförbund. Amerikanerna betalar 72 cent per år i skatt i genomsnitt att få fluorid i deras vatten .

Varning

Om barn konsumerar mer fluor än de behöver , kan de utveckla emaljen flourosis som är en krita-liknande missfärgning , enligt American Hygienist Tandläkarförbund.

Roliga fakta

Fluor är den 13: e vanligaste grundämnet på jorden , enligt den amerikanska Hygienist Tandläkarförbund, och en del vatten naturligt innehåller fluor , enligt Colgate. com . Visste duatt 43 av 50 städer har fluorid i deras vatten ?

Previous:nothing Next:historia kriminaltekniska tandvård

Relaterade artiklar


 • hur man använder saker från hemmet för att bota gingivit
 • tandvård fluorbehandling friskfaktorer
 • hur man kan övervinna din rädsla för att gå till tandläkaren
 • hur du tar bort kabeln från hängslen
 • hur man lär sig om många tandläkare val
 • vad är en tungskrapa ?
 • hur man fixar sneda tänder med skalfasader
 • hur man korrekt använda tandtråd på tänderna
 • tandvård hjälp för pensionärer
 • laser tandblekning kontra blekning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com