vad är en Aspergillus - infekterad tand ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-18
En Aspergillus-infekterad tand är en ovanlig händelse , men kan utvecklas från mer än en orsak och kan leda till infektion i överkäkens bihålor . En infektion kan komma från tanden till följd av en rotfyllning förfarande . Infektionen kan också ha sitt ursprung i bihålorna och infektera tandköttet och tänderna . Aspergillus är en vanlig svamp . När luftburna , sporer är andades in och kan infektera lungorna och bihålor , orsaka infektion hos vissa personer

källor Aspergillus

Svampen finns på växtrester och i jorden och ruttnande vegetation . Platser med en ökad risk för förorening av människor av Aspergillus sporer är smutsiga luftkonditionering , hem som har skadats av översvämningar och pålar kompost . Villkoret kan påverka barn och vuxna och finns också i djur och fåglar , som kan sprida det till människor .

Risker

Villkoret kan vara lindriga med knappt märkbara symtom , eller det kan vara svårt i vissa patienter och även dödliga. Nedsatt immunförsvar personer och personer med lung åkommor eller hematologiska maligniteter löper större risk för allvarliga infektioner . Sjukdomen som följer av Aspergillus -infektion kallas aspergillos . Långvarig användning av steroider eller antibiotika också kan innebära en risk för infektion .

Symtom

Allergiska symtom som rinnande näsa , kan förekomma , och mer allvarliga symtom är huvudvärk , ansikts- obehag eller smärta bihålorna , hosta och feber . Tand och käke smärta kommer att leda om infektionen antingen börjar eller sprider sig till mun .

muntlig infektion

När smittan har sitt ursprung i tanden , i stället sprider sig till tänderna och tandköttet av en infektion på andra ställen i kroppen, kan det hända av zinkoxid och formaldehydbaserade fyllningar som används i försöken rotfyllning . Det cement som används , om överansträngda i maxillary sinus djupt under tandköttet , kan infiltrera och irritera sinus och leda till infektioner. Den svampinfektion finns antingen i munnen eller lungorna eller spridas från den ena till den andra , vilket resulterar i munsår , purulent eller blodigt slem , hosta och andningssvårigheter .

lunginfektion

En annan källa till infektion är genom en aspergilloma , en tillväxt på insamlade sporer som finns i en lunga hålrum orsakats av en luftvägssjukdom , såsom tuberkulos .

diagnos och behandling

aspergillos diagnostiseras med svamp kulturer , röntgenbilder och ibland CT-scanning . Det behandlas med olika läkemedel mot svamp och i vissa fall operation.

Immunitet

De flesta människor är immuna mot sporer av Aspergillus och känner inte att påverka eller har möjlighet att kämpa mot en infektion genom egna hälsosamma immunsystem .

Previous:nothing Next:definition av hårda och mjuka gommar

Relaterade artiklar


 • hur man fixar gummy titta på tänderna
 • Varför kaffe fläcken tänder ?
 • Definitionen av bruxism
 • hur man kan bli av numb munnen efter en tandläkare
 • hur man välja mellan en tandbro och en post
 • hur att bleka tänderna för sommaren
 • vad är porslin inlägg i tänderna ?
 • tecken och symtom på infektion efter visdom tänder utvinning
 • vad man ska göra om du inte har tandvårdsförsäkringen
 • hur man kan förebygga och undvika en rotfyllning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com