vad som är inne för tandvård xray cylindrar ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-09
En tandröntgenapparater cylinder , även kallad en X-ray tubehead , är en tättslutande , heavy metal hölje som innehåller röntgenbild röret användas för att ta röntgenbilder av patienters tänder , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " X-ray tubehead producerar balken som passerar genom tandvård patienten och når dentala filmen i hans eller hennes mun för att skapa en bild . Dental röntgen är viktiga eftersom de ger tandläkaren för att se förhållanden som inte är kliniskt synliga i patientens mun . X-ray tubehead är ett av de främsta komponenterna i en tand röntgenapparat , som också har en förlängning arm och kontrollpanel , enligt

generella komponenter

I en tandröntgenapparater tubehead är en aluminium eller blyad glas täcker kallas tubehead tätning som gör att röntgenbilder för att lämna tubehead . Den fungerar som ett filter på röntgen strålen . Den tubehead innehåller också hjärtat av röntgen genererar systemet-röntgenrör . Även i tubehead är transformatorn , en anordning som ändrar spänningen av inkommande el samt diskar aluminium som filtrerar bort nonpenetrating , längre våglängd röntgenstrålning. Dessa aluminium diskar är ca 0,5 mm tjock . Dessutom har en ledande kollimator-passar direkt över öppnandet av metallhölje där röntgen semester-eller leda platta med ett hål i mitten . Den begränsar storleken på röntgen strålen .

Oljor

tandröntgenapparater tubehead dessutom innehåller isolerande oljor som omger röntgenröret och transformatorer inne i tubehead . Dessa oljor förhindra överhettning genom att absorbera värme som skapas när röntgenstrålning produceras . Oljan absorberar faktiskt cirka 99 procent av röntgenstrålar genereras i röntgenröret , varvid återstående 1 procent lämnar tubehead som en stråle mot dentala patienten .

Bly

En blyad glas bostäder är del av röntgenröret , som är ett glas sugrör från vilken all luft har avlägsnats . Detta tandvård röret är ca 6 inches lång och 1 tum i diameter . De blyinfattade glas bostäder håller röntgenstrålar från att fly i alla riktningar. En del av den blyade-glasrör leder röntgen strålen mot aluminium diskar , bly kollimator och en annan del av tubehead kallas positionering-visningsanordningen (PID ). PID är en bly- fodrad cylinder som sträcker sig från inledandet av tubehead s metall och mål /formar röntgen strålen .

Cathode

katod eller negativa elektroden , i röntgenrör innehåller volframljus tråd glödtråd i en kopp -formade hållaren . Katoden levererar i huvudsak elektroner som behövs för att generera röntgenstrålning. De elektroner som produceras i katoden accelereras mot anoden positiv när en tand radiograf skjuter exponeringen knappen på tandröntgenapparater enhet .

Anod

Anoden eller positiva elektroden , i röntgenrör har en supertunna volfram platta inbäddade i en solid koppar stång . Anoden ansvar är att omvandla elektronerna från katoden till röntgen fotoner . Den koppar stång avleder värmen från volfram tallrik /mål , vilket förhindrar slitage på detta mål . Vid denna punkt är när röntgen resa genom en blyfri glas fönster , den tubehead sigill , diskarna aluminium och bly kollimator innan röret genom PID .

Previous:nothing Next:väteperoxid & munhälsan

Relaterade artiklar


 • som använder en kosmetisk tandläkare ?
 • symptom på tandköttsproblem
 • hur man kan bli av en mörk cirkel runt kronan av en tand
 • tandbro smärta
 • hur dra nytta av tandvårdsturism
 • hur du gör din egen snarkning Tandskydd
 • protes reline instruktioner
 • tandvård patientinformation
 • hur att bleka tänderna - enkelt tandblekning tips
 • TMJ & tand smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com