varför tänder gulnar med tiden ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-30
Gulfärgning av tänderna är något som alla ansikten och något nästan alla av oss är oroade över . Tyvärr , gula tänder är i grunden oundvikligt . Tid , mat och vår miljö leder alla till gulfärgning av våra tänder , och det finns liten någon av oss kan göra för att förhindra detta oundviklighet . Ge inte upp hoppet , men , för det finns några åtgärder du kan vidta för att bromsa denna realitet

Faktorer

En av de viktigaste orsakerna till tänder gulnar är de saker som vi lägger i våra munnar . Kaffe och te är två stora fläckar som orsakar drycker , som är cola . Tobak, både bitande och rökning kan leda till gulfärgning av tänder . Slutligen , hur vi borsta tänderna och hur ofta vi borstar och tandtråd kan leda till gula tänder . Frekvent tandborstning och tandtråd är bättre för dig .

Hälsa

Det finns flera sjukdomar som kan orsaka tänder bli gula , svarta eller bruna . Dessa sjukdomar påverkar menligt emaljen-den hårda ytan av tänder-eller dentin, materialet under emaljen . Om något av dessa material ändras , påverkar det färgen på dina tänder . Dessutom kan vissa former av kemoterapi , såsom chef strålning , leda till missfärgade tänder

Mediciner

Det finns två vanligt förekommande läkemedel som missfärga tänderna på barn som fortfarande utvecklas . tetracyklin och doxycyklin . Vissa munnen sköljningar och tvättar , t. ex. de som innehåller klorhexidin och cetylperidinium , också leda till gula tänder . Antihistaminer, blodtryck mediciner och vissa antipsykotika är kända för att missfärga tänderna .

Natur

Tyvärr tiden själv arbetar mot dig . Ju äldre man blir, desto mer av den yttre emalj slits bort . Eftersom detta händer börjar dentin , vilket är naturligt gula , för att visa . Dessutom är vissa människor föds med starkare eller tjockare emalj , tack vare deras genetik .

Kemikalier

Fluor kan orsaka tand missfärgning . Fluor finns i vatten , även om nivåerna är tänkt att stanna så låg att detta inte är ett bekymmer . Fluorbehandling , tandkräm fluor och kosttillskott fluor kan alla leda till tand missfärgning . Vissa dentala material , t. ex. de som innehåller silver svavelväte , kan orsaka dina tänder ska visas grått eller svart.

Previous:nothing Next:riktningar på hemlagad tand tvål

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar sjukdomar i tandköttet med naturmedel
 • hur man kan bota gingivit
 • hur man behandlar gingivit med naturmedel
 • akryl kontra rostfritt stål tunga ringar
 • hur korrekt borsta tänderna ordentligt på natten
 • hur att neutralisera surheten tungan
 • hur man får in en tand kurs
 • allergisk reaktion mot tandimplantat
 • rätta metoden att rengöra tänderna
 • Vilka är fördelarna med elektriska tandborstar för barn ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com