Essentials av dentala röntgen & radiologi

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-29

Du behöver :
Digital SLR kamerahus
. Macro SLR objektiv .
Ring ljus .
Persondator.
Fotoredigeringsprogram .

Dental röntgen är en teknisk medicinskt område som använder olika typer av röntgenapparater för tandvård . I modern tandvård, röntgenapparater är oumbärlig för en exakt diagnos , och de är användbara på alla områden för tandvård , till exempel parodontologi , ortodonti , implantat eller folktandvården . Under det senaste decenniet började det digitala röntgenapparater att konkurrera med den klassiska röntgenapparater . På grund av de faror som uppstår i upprepad användning av strålning , endast specialister i radiologi använder dessa maskiner .

När Genomföra en X- Ray

En tandläkare endast rekommenderar en röntgen med ett specifikt mål. Han beslutar sig den typ av röntgen och området i munhålan som behöver den . Maskinerna tar en fullständig bild av detta område , inklusive tänder , ben , och några av de mjukdelar bifogas ben . Röntgenläkaren lager bilden på en film eller digitalt stöd och skickar via e -post till kliniken eller ger det till patienten . På X-ray , identifierar tandläkaren håligheter , ben problem , avvikande strukturer , och dolda frågor, som inåtväxta tänder eller tumörer . Tandläkaren fäster röntgen till patienten filen och håller den där så länge som möjligt , för framtida behandlingar , juridiska frågor och rättsmedicin .

Tolkning av X-Rays

Ett väl genomfört röntgen kommer att visa mörka och ljusa områden enligt normala strukturer i munhålan och de andra strukturer som broar . Utföra en perfekt X-ray är en mycket svår procedur. Som regel , om X-ray visar nödvändig information kommer röntgenläkaren inte ta en bild , även om kvaliteten på bilden inte är perfekt . Tandläkaren undersöker röntgen och avgör diagnos och behandling enligt den . Generellt kan inga tandvård utföras utan en röntgenbild .

Försiktighetsåtgärder

röntgen specialister som utför röntgen måste skydda sig själva och de patienter från strålning som orsakas av maskiner . Västar av bly skydda patienterna . Teknikern tar bilden med en knapp från ett annat rum . En patient kan inte bära mer än tre klassiska röntgenstrålar en månad , och endast genom förskrivning av samma läkare kan bära en annan röntgen under de kommande sex månaderna . De digitala maskiner är bättre eftersom de behöver upp till 5 procent mindre strålning än en vanlig röntgenapparat . Rummen där förfarandet äger rum har blad av bly på väggarna för att skydda miljön .

Previous:nothing Next:hur man smörja en tand handstycke

Relaterade artiklar


 • det bästa sättet att rengöra en tand skena
 • hur man använder kryddnejlikor som hem botemedel mot tandvärk
 • hur man väljer rätt tandblekning system
 • koka infektion på tandköttet
 • Hur krympa svullet tandkött
 • hur man kan minska kräfta öm smärta
 • hur du gör din egen väteperoxid tänder gel hemma
 • vad är en Philips Sonicare tandborste ?
 • hur har frisk andedräkt - tips för att blåsa bort dålig andedräkt
 • beteende förvaltning i barntandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com