Hur är faner sätta på tänderna ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-14

Dental Faner

Dental fanerytor är lövtunna formar av porslin som är knutna till den främre ytan av tänderna för att avhjälpa kosmetiska defekter . Varje faner är smidda och sedan limmade på ett tandens utåt genom en process som är klar i etapper och över flera möten med en licensierad tandläkare . Handlingen att genomföra fasaderna på ett muntliga struktur skiljer sig från traditionella korrigerande förfaranden i att strategin syftar till att förbättra endast den del av tanden synliga för ögat .

första besök

Varje tand är avsedda för reformationen först måste göras redo att ta på överliggande rösterna . Vanligtvis görs detta genom att lämna in ned en liten mängd av den befintliga emaljen så att den nya fasader kommer att förbli i jämnhöjd med den ursprungliga mönstret . En strecksats skall sedan göras av omformas tand , som används för att konstruera den kommande porslin inneslutningen .

andra möte

På det andra besöket , är nybildade faner försökte på för passform och för att säkerställa att deras utseende matcher mottagarens normer . Det är viktigt att begära lämpliga inställningar under detta skede av förfarandet som korrigeringar utgör en liten svårigheter. När faner är bundna till tänderna , kommer ändringarna kräver mer invasiva åtgärder . Flera utnämningar kan bli nödvändigt att slutföra denna del av processen . Fasaderna kan ändras och montera så att den resulterande "look " tillräckligt matchar kundens förväntningar .

tredje scen

faner skuggas för att matcha de omgivande tänderna . Det är sedan följs tanden med en dental cement . Ett speciellt ljus ligger på tanden som härdar limmet , limning porslin rösterna till sin ursprungliga struktur . Resultatet är en jämn leende , fria från större fel eller brister .

alternativa metoder

Vissa tandläkare kommer att genomföra en "no-beredning " teknik , där ingen ansökan görs till tänderna innan gjutning för fasader . Även om denna metod verkar perfekt till dem som upplever en hög grad av dentala ångest , är det allmänt trott att integritet som följer obligationen är sämre än åstadkoms med tandreduktion . Interimistiska faner kan vara tillgängliga , limmade på en tillfällig lim som kan bäras medan den sista uppsättningen är fortfarande i församlingen . Kräver dock den normala processen oftast inte mer än en 0,5-millimeters minskning ett belopp som inte är synliga vid normal konversation .

Previous:nothing Next:krön levande vit ingredienser

Relaterade artiklar


 • Vad är laser tuggummi operation ?
 • biverkningar av munvatten
 • hur man kan bli av halitosis
 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • effekterna av käkkirurgi
 • övningar för att lindra TMJ
 • typer av utmärkelser som tandkliniker
 • hur man kan förhindra ytterligare benförlust i tänderna
 • koka infektion på tandköttet
 • vad man ska göra om du sväljer en tand implantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com