Hur hängslen arbete på tänderna ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-13

Räta

Dagens hängslen har förändrats från en generation sedan med en mer estetisk utseende , ökad effektivitet och bättre komfort . Utrustning för tandreglering har så många varianter de används i tidigare åldrar för att förenkla behandlingen senare . Vuxna utgör omkring 20 procent av ortodontisk patienter en bättre och friskare tänder . Hängslen används för att korrigera sneda tänder , överfulla tänder och svåra problem bett . Dessa problem blir värre längre fram genom att skapa tandlossning och tandköttsproblem. Trångt , krokiga eller skadade tänder gör dem svårare att borsta och rengöra orsakar röta . Detta kan också orsaka problem med käkbenet och smärta . Rätade tänder fungera bättre , är lättare att rengöra och kan hålla en livstid , enligt den amerikanska Association of ortodontister . Hängslen korrekt och räta missbildade tänder genom att utöva påtryckningar mot tänderna och flytta dem gradvis över tiden för en bättre leende och övergripande friska tänder .

Wired

Trycket appliceras med en metalltråd eller archwire , som placeras på utsidan av tänderna . De archwires är gjorda av en värmeaktiverad , nickel-titan blandning . Ledningarna är mycket flexibla och kan enkelt monteras på tänderna. Kirurgisk latex eller gummiband används för att sätta ytterligare tryck på tänderna för att hjälpa archwire , som inte kan göra det ensam . Metal band en gång användes , men de var obekväma och ofta smärtsamt att ligga på och justeras . Idag är archwire fäst små metall eller keramik konsoler . Fästena är bundna till tänderna med ett lim-liknande ämne på framsidan av tänderna. Vissa konsoler innehåller fluor att släppas och skydda emaljen i tänderna under parentes . Tiny metal band ibland används på bakre tänderna , men de är mindre och lättare än metall band från det förflutna.

Val Hängslen fortfarande behöva justeras av ortodontist regelbundet, men inte lika ofta som år sedan eftersom nyare archwires är verksamma över längre tidsperioder . Detta har minskat tiden för patienter från att komma in var 3 eller 4 veckor att besöka specialisten var 6 till 8 veckor . Patienter kan välja bland en mängd av keramik eller metall hängslen . Keramiska hängslen kan vara dyrare , men vissa människor säger att de är mer bekväma än metall hängslen , enligt ArchWired. com , en webbplats för vuxna i hängslen . Alternativ även osynlig tandställning som ryms på insidan av tänderna . Men de kan vara obekväma och behandling kan pågå längre än med vanliga typer . Hängslen är normalt kvar på mellan 20 och 24 månader . När hängslen tas bort , är plast trotjänare ges till patienter för att hålla tänderna i deras korrigerade positioner tills ben växer runt tänderna och stabiliserar dem . Vissa människor kommer att bära vasaller regelbundet under hela livet eftersom tänderna tenderar att förändras när människor åldras .

Previous:nothing Next:förteckning över tandläkare verktyg

Relaterade artiklar


 • hur man använder en tand scaler
 • Vilka är fördelarna med att gå till tandläkaren ?
 • Hur man väljer en ny tandläkare
 • tips om bränning en tandläkare
 • hem rättsmedel för en brun tunga
 • hur du använder din tandläkare Waterpik
 • historia för odontologi
 • hur man kan stoppa tuggummi svullnad i samband med ortodontisk hängslen
 • vad är full täckning tandvårdsförsäkringen ?
 • hur du gör din egen tandblekning hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com