Hur hängslen för tänderna arbete ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-13

fysiskt behov

För att få hängslen för tänderna , har någon att visa en fysisk struktur fråga för att kvalificera sig. Det finns flera skäl till varför någon kan behöva hängslen , inklusive bettavvikelser såsom sneda tänder , överbett , trängsel , andningsproblem och luckor eller utrymmen mellan tänderna . Inledningsvis kommer ett samråd med en ortodontist det lättare att förutsäga vilken typ av munhygien kan vara den bästa match för munnen . Vid ett besök kommer ortodontist röntgen , granska och registrerar den exakta placeringen av tänder , strukturen i käken och hur tänderna är placerade inne i munnen . Den hängslen arbete som archwire trycka tanden i en utsedd riktning . Detta främjar benremodellering . Den hängslen fungerar också som en kompressor , komprimera tänderna så att benresorption sker . Som hängslen plats pågående press på tänderna , den parodontala membranet i munnen sträcker , lossa tänder . Då detta sker , växer benet att inkvartering och tanden som den positionerar sig korrekt . Detta är ofta som benresorption. Benresorption gör att tänderna att flytta på plats naturligt genom att vägledas av olika delar av stag komponenter . En tråd struktur som kallas archwire rullas runt tillbaka molarer och andra tänder som stöd medan krokar arbete på att tvinga tänderna i deras rätt håll .

Typer och delar

Totalt finns fem huvudtyper av hängslen att välja mellan . De mest populära är metall hängslen . Dessa inkluderar självreglering Ligating och viazis hängslen i antingen silver eller metall . Dessa hängslen fungerar i allmänhet bäst för dem med problem tänder och linjer käken . De klarar också fler ortodontisk utrustning, inklusive olika typer av hjälm . Keramiska hängslen och tydliga inspirera hängslen är mer kosmetiska och tilltalande . De är i allmänhet svårt att upptäcka på tänderna , eftersom många matcha färgen på emaljen . Invisilign blir allt populärare eftersom de är så gott som osynliga . De är också avlägsna men ger inte alltid så exakt resultat som traditionell metall hängslen .

Ett annat alternativ är lingvist hängslen . Dessa fungerar på samma sätt som traditionella metall hängslen men som befinner sig bakom tänderna istället för framsidan . Det finns fyra huvuddelar till grundläggande hängslen . Dessa är bågen tråd , som innehar andra delar av hängslen och hjälper till att stödja enheten . Parentes i allmänhet är tillverkade av keramik eller metall , är säkrade för varje enskild tand . En O- ring eller bit ligatur plast är vad bitar tillsammans fästet och kabeln . Dessa är de bitar som i allmänhet har ersatts eller justeras under en ortodontisk checkup . Bonding material är oftast en typ av självhäftande material eller lim som håller fästet ordentligt till tanden själv .

Bone Omstrukturera

Ett sätt att hängslen arbetar på riktning tänder på är genom en omstrukturering av ben insidan av käken . Käken Ofta spelar en viktig roll för hur tänderna ska ligga inne i munnen . Kompressionen från hängslen hjälper ändra formen på den jawline gradvis . När tänderna är justerade på rätt sätt kan käken långsamt börjar omstrukturera sig själv . Detta skapar vanligtvis en betydande förändring i den totala ansiktsdrag . De flesta hängslen används för ben omstrukturering kan behöva på patienten under längre tid än 24 månader . De kan också behöva justeras eller användas tillsammans med andra ortodontiska verktyg som en ansiktsmask , omvänd dra huvudbonader och ett ansikte båge . Ortodontist kommer att följa regelbundet vad som fungerar bäst för riktning hans patientens tänder .

Previous:nothing Next:om löständer

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag använda för att limma en tand på en protes ?
 • kan du använda tandblekning remsor på proteser ?
 • hur man hittar en ortodontisk kontor
 • hur man gör en tandborste
 • lindring av smärta i parodontal vävnad
 • vad man ska göra för lichen planus i munnen ?
 • Hur är hängslen på tänderna tas bort ?
 • Hur faner arbete ?
 • gör en dålig tand orsaka sinus problem ?
 • hur man borsta tänderna ur en vattenflaska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com