RDH tullar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-10
legitimerad tandhygienist ( RDHs ) är hälso-och sjukvårdspersonal som ger muntliga behandlingar för patienterna . Enligt Bureau of Labor Statistics , är tandhygien bland de snabbast växande yrkena i USA . Kandidater som vill bli en RDH kräver normalt en gymnasieexamen för att ange en tandhygien programmet . De flesta stater kräver RDH kandidater till examen från ett ackrediterat tandhygien programmet . Från och med maj 202C den genomsnittliga lönen för en registrerad tandhygienist var $ 67,340 .

Sjukvård

En RDH spelar en avgörande förebyggande roll i munvård . Han reducerar antalet håligheter och begränsar spridningen av sjukdomar i tandköttet genom att utbilda patienter på effektiv oral hälsa underhåll . Den amerikanska munhygienist Association säger RDH uppgifter hör rengöring av tänder, administrera fluorbehandling , tillämpa tätningsmedel för att förhindra karies , och skrapa bort tandsten mellan tänderna .

tekniska uppgifter

RDHs använda ett antal dentala verktyg , inklusive roterande och ultraljud enheter att rengöra , polera och ta bort fläckar på tänderna eller tandköttet . En registrerad tandhygienist tar även röntgenbilder och konstruktioner konstgjorda modeller av tänder och tandkött för att hjälpa till att förklara munhygien och åtgärder behandling . En RDH måste fungera inom hälsa och säkerhet riktlinjer . Han måste fungera röntgenprodukter och anställa skyddsanordningar när det handlar om narkosgaser . En RDH också måste bära skyddsutrustning för att skydda mot smittspridning .

varianter

En RDH måste registreras och licensieras inom den stat där han utövar . Tillåten arbetsuppgifter varierar . I vissa stater kan RDHs administrera lokalbedövningsmedel via sprutor och tälja och säkra fyllnadsmaterial . I vissa fall kan en RDH gäller också temporära fyllningar och skyddande förband . Vissa RDHs kan ta bort tandvård suturer och polera restaureringar metall tand . Tandhygienister även kunde göra första diagnoser och rekommendationer behandling till tandläkare . RDHs kan också hjälpa till med forskning och genomföra diagnostik i ett laboratorium. En RDH kan också uppdrag att arbeta med en kompetent tandläkare under tandingrepp .

Previous:nothing Next:tandvårdsförsäkringen alternativ

Relaterade artiklar


 • hur man reglue en tandkrona
 • hur man ska äta efter ett tandimplantat
 • hur Tips för att köpa tandtråd produkter för tandhälsan
 • vad är en Aspergillus - infekterad tand ?
 • invisaline vs hängslen
 • hur att bleka tänderna naturligt och billiga
 • hur man får in en tand kurs
 • Varför är coca- cola dåligt för tänderna ?
 • hur man hittar en tandläkare TMJ
 • hur man ska bekämpa plack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com