Vad är ett hem rättsmedel för att rengöra tandborstar ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-08
Det är viktigt att hålla tandborstar rena för att inte smitta dig med bakterier och andra bakterier som kan bygga upp med bruk . Vissa människor kan välja att byta tandborstar varannan månad , men som kan få kostsamma och är slöseri . Det finns naturliga sätt att rengöra din tandborste så du kan säkert använda den ett tag till

Vinäger

blötlägga tandborstar för några timmar i ett glas rakt hushållsättika varannan vecka kommer att se till att dina tandborstar är rena och fria från mögel , bakterier och bakterier. Vinäger är för sur för de flesta mögel och bakterier att trivas .

Väteperoxidlösning

Blanda en tesked väteperoxid i 1 kopp varmt vatten för att göra en rengöringslösning. Blötlägg din tandborste i lösningen under en minut . Att desinficera din tandborste samt hjälp bleka tänderna , sus din tandborste i denna lösning före användning , skölja med vatten innan du använder den .

Bleach

Blanda 1 del vatten och 1 del blekmedel i ett glas . Placera din tandborste i lösningen i 30 sekunder och skölj sedan väl för att undvika äta någon blekmedel när du använder din tandborste . Bleach kommer att döda alla bakterier eller bakterier på din tandborste .

Boiling Water

Koka en kopp och en halv vatten i en kastrull på spisen . När vattnet har kommit till en koka , låt den svalna under en minut , och sedan placera dina tandborstar till vatten . Låt dem sitta tills vattnet har svalnat . Den kokande vatten kommer att döda bakterier , vilket gör att tandborstarna lika rena som ny .

Bra att veta

Oavsett hur ofta du städar ditt tandborstar , är det rekommenderat att du ändrar dem varje tre till fyra månader , eftersom borsten kan börja att slitas ut efter lång användning .

Täck alltid din tandborste när den inte används för att undvika kontakt med luftburna bakterier i ditt badrum . Se till att tandborsten är helt torr innan täcker den.

Previous:nothing Next:svart tand och neuralgi

Relaterade artiklar


 • Sonicare borsta tips
 • hur att bleka tänderna hemma i fem minuter
 • hur man tar hand om en baby tandutdragning
 • hur man använder tandvård verktyg hemma att ta bort plack
 • hur du tar bort fläckar peridex
 • periolase laser tuggummi behandling
 • oral b professionell omsorg kontra Sonicare FlexCare
 • information om pediatriska tandvård
 • hur reparera tandvård deltoner
 • hur man äter med hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com