Vad är tandläkarpraktik nödsituationer ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-23
Du kanske tror att tandläkare bara hantera rengöring av tänder och fylla hålrummen, men de faktiskt behandla många olyckor också. Dental nödsituationer är vanliga . I genomsnitt 738. 000 amerikaner besöka sjukhuset varje år för dental smärta eller skador , enligt perioden 1997 till 2000-data analyseras av National Center for Health Statistics . Tandläkare får extra utbildning för att behandla nödsituationer såsom dentala infektioner och trauma .

Bölder

Dental bölder är infektioner som uppstår när bakterier växer inuti massa av en tand . De är ofta ett resultat av obehandlade hål i tänderna eller dålig tandhygien . Tandläkare kommer att dränera infektionen och göra en rotfyllning när det är möjligt . De föreskriver vanligtvis antibiotika för att förhindra att infektionen förvärras . I andra fall kan dentis behöva ta bort hela tanden och sätta in en tandbro för patienter som inte vill tomma utrymmet i munnen .

Cellulit

Cellulit är en mer utbredd infektion som uppstår när en abscess är inte behandlas omedelbart eller tillräckligt grundligt . Cellulit orsakar svullnad i käken , mun , hals eller ansikte , och måste behandlas med antibiotika. Om den inte behandlas , kan däremot infektionen bli mycket allvarliga och även resor in i patientens blodomlopp . Tandläkare utför ofta en rotfyllning operation , dränering eller ta bort tanden när svullnaden försvinner .

trasiga tänder

trasig eller sprucken tänder brukar ske till följd av trauma, till exempel en skada eller en olycka . Tandläkare försöker alltid spara en tand när det är möjligt . När det gäller trasiga tänder , försöker de förhindra infektion med antibiotika och rotfyllning och reparera tandens yta . De använder fyllningar , bondings eller kronor , beroende på hur allvarligt brottet . Om tanden är förstörd , kommer tandläkaren bort det .

utslagna tänder

En annan vanlig tandvård nödsituation är en utslagen tand som en följd av en olycka . Detta händer oftast bland barn . Tandläkare spara ofta tanden och re- implantat det i tandköttet , så länge föräldrarna får barnet och tanden till tandläkaren inom en timme . Om det är utanför vanlig kontorstid , många akutmottagningar har tandläkare tillgänglig för att behandla dessa problem .

Previous:nothing Next:vad är orsaken till en mörk FLÄCK på en tand krona ?

Relaterade artiklar


 • hur du gör dina tänder vitare hemma
 • Hur krympa svullet tandkött
 • visdomstand infektioner & öroninflammationer
 • hur man kan stoppa hängslen från att vara obekväm när du äter
 • hem protes liners
 • hur tjänsten en Braun Oral-B Sonic tandborste
 • hur man hittar recensioner andas rx
 • hur man använder munvatten för att förebygga karies
 • hur man bygger förlust tand ben
 • hur man rengör ett barns tunga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com