Vad händer när de lägger tandställning på tänderna ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-14
När du behöver tandställning , det finns en särskild process för att placera dem på tänderna . De tandytor måste vara mycket ren innan orthodondist gäller konsoler och sladdar . Medan orthodonture har utvecklats betydligt , inte längre behöver band som lindas runt varje tand , hängslen installation av ännu kräver tid och fokuserad uppmärksamhet från professionell personal.

Förberedelser

Tänderna är beredd att säkerställa att ytan på varje tand är ren och klar för tillämpning av cement . Tandytan renas , liknande tanden polering som är del av en regelbunden tandvård checkup . Då ortodontist drar in patientens kinder för att säkerställa en torr plats att arbeta samt ge en tydlig bild av tänderna . Tänderna torkas med en luftavfuktare , om det behövs. Vissa patienter får också en tand balsam som tillämpas på deras framtänder för under en minut . Om balsam används , är tänderna sköljs och torkas igen .

Konsol Placering

Till att börja placera parentes , primtal ortodontist de tänder som skall få parentes . Konsolerna själva får en beläggning av bindning cement . Då ortodontist platser fästena på tandytan och tar bort överflödigt kitt som buktar ut från sidorna om konsolen .

Beroende på använd cement kan ortodontist bota cement med blått ljus . Annars är det cement kvar att bota beroende på dess kemiska sammansättning . Ortodontist sedan kunna kinden upprullningsdon och börjar placera kabeln enligt behandlingsplan . När kablarna är på plats , kan patienten välja färger gummiband hon skulle vilja bära för de kommande sex till åtta veckor .

Timing

Hela processen kan vara så snabb som 10 till 20 minuter , beroende på hur lätt det hängslen är att placera . Härdningsprocessen för cement är den största tiden variabel , dock . Äldre härdning processer kan ta längre tid för att säkerställa korrekt sammanfogning, halogenlampor tar cirka 15 till 20 sekunder per konsol , medan plasma ljus tar ungefär tre sekunder per konsol .

Själva processen är smärtfri , men att hålla kind upprullningsdon i kan orsaka dina läppar att sträcka och orsaka munnen känns mycket torr . Det är en kritisk del av installationen , även om , och ser till att dina hängslen gå på rätt sätt .

Previous:nothing Next:Hur hängslen för tänderna arbete ?

Relaterade artiklar


 • hur man söker tandläkare på tandläkarförbund
 • hur du styr tandvård sjukvårdskostnader
 • hur man rabatt tandvård
 • hur man använder naturläkemedel för behandling av dålig andedräkt
 • hur man ska bekämpa gingivit med mat
 • hur man äter med hängslen
 • att bota ett tuggummi koka naturligt
 • eftervård för omedelbar proteser
 • Hur en tand torrt vakuum arbete ?
 • hur man ympa vikande tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com