Vilka olika typer av mun vakter ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-18
Många idrottsmän som har deltagit i organiserad idrott ska vara välbekant med munnen vakter . Ett munskydd är en anordning för att skydda bärarens " tänder från skada vid ett slag mot munnen eller käken . Mun vakter finns i flera typer , och alla är gjorda av en annan typ av plast . Mun vakter är mycket effektiva och är en nödvändighet i kontakt sporter som fotboll , boxning och brottning . En munskydd bör användas när en verksamhet som görs där det finns en risk för att träffas i munnen eller käken regionen .

Lager munnen vakter

Ett lager tandskydd kan köpas i någon sportaffär eller apotek . Ett lager munskydd är den billigaste typen av munskydd eftersom det erbjuder den minsta skydd . Anledningen till bristen på skydd beror på att dessa gummi eller polyvinylklorid vakter är prefabricerade endast i ett fåtal generiska storlekar . Det innebär att munskydd kanske inte passar användarens tänder exakt , lämnar stora luckor på vissa platser . Den generiska dimensionering också kan resultera i obehag , och mindre än perfekt passform kan orsaka att bäraren har svårt att tala eller andas om käken måste stängas för att hålla vakt på plats .

Koka-och Bite Mouth Guard

koka-och-bita tandskydd är gjort av termoplast . Termoplast blir mycket smidig vid uppvärmning . Det är där vakten fått sitt namn , eftersom användaren kommer att lägga den i kokande vatten tills den blir smidig . Han kommer sedan in vakten i munnen , bita ner och använda sin tunga, fingrar och kinder till tryck vakten tätt mot alla tänder och tandkött tills en skräddarsydd passform uppnås . Därför När plasten svalnat kommer den koka-och-bita munskydd hårdnar och håller formen på användarens mun , vilket ger en mycket bättre passform än ett lager munskydd och bättre skydd . Grundläggande koka-och-bita munnen vakter kommer i flera olika storlekar , så att användaren bör se till att den köpta är tillräckligt stor för att täcka alla tänder men inte så stort att det orsakar munkavle . Det finns vissa nackdelar med en koka-och-bita munskydd . Först om det inte är gjutna på rätt sätt, kan plasten sträckas för tunn i vissa områden , vilket kommer att minska skyddet för detta område , och det kan finnas obehag i områden där plasten är för tjock .

Custom-Fit munnen vakter

Skräddarsydd munnen vakter är dyrast typ men erbjuder också den största mängden av skydd . En skräddarsydd munskydd måste lämnas av en tandläkare . Tandläkaren kommer att göra en gips av användarens tänder , och från att kasta ett laboratorium kommer att göra en mun vakt som just passar användarens tänder . Skräddarsydd munnen vakter är mer bekväma och passar så bra att användaren kan tala tydligt samtidigt bär den. Det finns flera sätt ett skräddarsytt munskydd kan produceras , beroende på sport eller vad bäraren vill . Munnen vakt kan göras med ett hårt yttre skal med ett mjukare foder , eller det kan vara av olika plaster som akryl som har samma konsistens hela .

Previous:nothing Next:hur man får försäkring att betala för lumineers

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av smärtsam Cankerskav
 • Så skärmar vitlök andedräkt
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • protes borstar vs tandborstar
 • dentala instrument som används i protetik
 • När började de slutar använda kvicksilver i fyllningar ?
 • hur man desinficera proteser
 • hur att bleka tänderna naturligt och billiga
 • hur man förebygger karies och tandköttsproblem
 • Hur berätta om ett tandimplantat har kommit loss eller inte
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com