abscessed tand behandling

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-15
En tand abscess uppstår när pus samlas i en tand rot eller i utrymmet mellan tand och tandkött . Tandröta ofta orsakar en abscessed tand , men det kan även inträffa om du har tandköttssjukdomar eller tanden har flisas eller trasiga , enligt Cleveland Clinic . Snabb behandling är nödvändig för att rädda tanden

Identification

En abscess uppstår när karies eller trauma penetrerar massa inuti tanden . Massan innehåller blodkärl och nerver som tjänar tanden . När massan är skadad eller börjar förfall , kan en infektion uppstå i tandroten och kan så småningom sprida sig till benet kring tanden .

Symtom

En pulserande smärta i tanden är den mest märkbara symptom på en tand abscess . Smärtan kan uppstå när du tuggar , men kan också kännas vid andra tidpunkter. Du kan uppleva svullnad i ansikte, käke , mun eller hals som infektionen förvärras och tandköttet kan verka svullen och röd . Andra abscessed tand symtom är en dålig smak i munnen , feber , en varfyllda sår i munnen , tand missfärgning och känslighet för värme och kyla .

Diagnos

Tandläkaren kommer att undersöka munnen , letar efter svullnad , infektion eller andra tecken på en abscessed tand . Han kan använda en tandläkare sond för att undersöka området runt tanden som stör dig . Om du känner smärta när tandläkaren kranarna på tanden med sonden kan du ha en abscessed tand . Is eller en mild elektrisk ström kan också användas för att avgöra om det finns en böld . Is eller en elektrisk ström som appliceras på en frisk tand resulterar vanligen i en viss känslighet , som snabbt är lättad när objekten tas bort . Om det finns nerv irritation, kan tanden känns fortfarande känsliga även efter det att tandläkaren tar bort is eller ström. Om infektionen har förstört pulpa , kommer du inte känna något när isen eller strömmen är på eller tas av . Din tandläkare kan också ta en röntgenbild av din tand för att leta efter tecken på infektion eller avgöra om någon av de omgivande ben har börjat bära iväg .

Behandling

En abscessed tand på tandroten behandlas av tand avlägsnas eller en rotfyllning . Under en rotfyllning , avlägsnar tandläkaren borrar ett hål i tanden och massa genom detta hål . Efter massa tas bort, är tanden fylls och försluts . I vissa fall kan en tandkrona appliceras över tanden bidra till att stärka den . När abscess ligger mellan tand och tandkött , är platsen för infektionen öppnade , så att pus kan rinna av . Antibiotika kan förskrivas före eller efter dessa förfaranden.

Varning

Ring din tandläkare för att boka en omedelbar tid om du har en smärtsam tandvärk , feber eller svullnad i ansikte, mun , käke eller hals . Att behandla abscess snabbt kommer att minska risken för att du kommer att förlora tanden eller erfarenhet benförlust .

Previous:nothing Next:Hur är faner sätta på tänderna ?

Relaterade artiklar


 • hur man söker en kosmetisk tandläkare i Walnut Creek CA
 • homeopatiska medel för tandköttsinflammation
 • hur som sittplats en protes
 • hur man får fläckar av proteser och falska tänder
 • hur man läka tandvärk med vitlök
 • tandvård nödsituationer protokoll
 • hur man gör ett klagomål om min tandläkare
 • hur man le med hängslen
 • hur man läka Cankerskav
 • vård efter visdom tänder avlägsnande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com