beteende förvaltning i barntandvård

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-27
Få patienter att en tandläkare kan vara ett hat trick . Lyckligtvis för patienter i alla åldrar , är dagens tandvård student krävs för att utöva en strikt samband med beteende förvaltning studie , så akademiker är så skickliga på lugnande farhågor som de är på molar reparation . Av alla specialiteter inom tandvården , pediatrisk utövare få den mest intensiva utbildning --- tekniker som har revolutionerat det sätt barn och föräldrar besök strategi

Teknik

Master " Tell -show- Do "-teknik beteende modifiering förespråkades av tandläkare . Du kan använda denna tredelade system för komfort och beteende förvaltning av första internalisera åldersanpassad fraser som matchar i åldrarna dina patienter . Då visar , i Kid sett vad som händer med barnets tänder med hjälp av bilder , böcker , modeller och andra hjälpmedel så att de har en viss förståelse om vad du gör på deras tänder . Du ger sedan den slutliga beteendemässiga försäkringar med hjälp av verbala och positiv förstärkning när du har slutfört behandlingen .

Voice Control

Övning optimal röststyrning tekniker . Sikta på tonfall som vinner över barnet , får sin uppmärksamhet och övertygar henne att det finns inget att frukta från tandvård processen . Välj ord , fraser och åtgärder som motverkar negativa reaktioner i barnen så de blir vana vid att vara i din vård under behandlingen . Lär dig att lyssna av rädsla eller obehag ledtrådar så att du snabbt kan åtgärda problemet .

Ansiktsuttryck

observera dig själv i en spegel för att se om du av misstag överföra personliga känslor för din patient med omedveten hållning , ansiktsuttryck eller kroppsspråk som skickar tyst larm . Barn fokusera på en fårade panna , Grim klövsjuka och andra icke-verbala signaler medan i tandläkarstolen , så be din personal att kontrollera ofta för sådana ansiktsuttryck . Dessutom gör vissa masken du inte för hygieniska ändamål inte utlöser den interna larmet på din minsta patienterna .

Beprövad Distraktioner

Ta ordet " distraktion " till nya höjder genom att installera färgglada tak mobiler eller ett tak-montera TV kan visa barnprogram eller DVD. Fråga stol-sida assistenter att använda dockor för att hålla dental eller spela roliga spel så att barnen blir distraherad från det arbete du gör . Lackbehandlingar rum i ljusa färger med originella väggmålningar . Behandling raster är bra distraktioner om din patient schema är otät.

Föräldrarnas närvaro

Bjud in föräldrar för att ge komfort och distraktion , så få beteende förvaltning tekniker är lika effektiva som närvaron av mamma , pappa eller vaktmästare i barnets vård rum . Vad som anges , förälder närvaro fortsätter att röra upp stora debatter bland barn utövare , så anta ett föräldraansvar närvaro politik beteende förvaltning bara om du redan är en advokat .

Avancerad beteendetekniker

Använd en mild lugnande medel som ett beteende styrmedel endast om ett barn är friskt , föräldrar samtycke och behandling teckningsoptioner utsätta ett barn för lustgas . Läs American Association of Pediatric Dentistry 's " lämplig användning av lustgas under Pediatric tandvårdspatienter " vitbok före anställning denna typ av anestesi . Var försiktig om du funderar på " skyddande stabilisering " beteende förvaltning --- en extrem form av patient fixering som bäst är ihopkopplade med allmänna sedering och används sparsamt .

Previous:nothing Next:material som används för att göra tandborstar

Relaterade artiklar


 • kronisk nacksmärta från visdomständerna
 • allergisk reaktion mot tandimplantat
 • hängslen vs Invisalign kostnader
 • hur man kan bli av numb munnen efter en tandläkare
 • CVD och tandlossning
 • hur man gör en behandling för sjukdomar i tandköttet
 • hur man besöka tandläkaren med lätthet
 • hur man upptäcker tandköttsproblem
 • pediatriska tandvård faror
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com