de bästa sätten att limma proteser

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-07
Det finns tre huvudtyper av proteser klister eller lim : pasta , band och pulver . Det är liten skillnad mellan de band som var och en av dessa lim har , men personliga preferenser spelar en stor roll i vad stil lim människor föredrar . Använd aldrig vanligt hushåll lim för att limma proteser . Hushållens lim kan hålla toxiner , och det kommer inte att kunna obligation i fukt i munnen . De flesta protes lim är utformade för att hålla i 12 timmar , och de flesta kommer att lossna efter denna tidsperiod . Varje typ av lim anbringas med hjälp av en annan metod .

Klistrar

Denture pasta är en av de vanligaste formerna av dentala lim . Klistra in är populärt eftersom det är billigt , lätt att använda, och obligationer snabbt . Klistra in lim kallas ibland grädde lim . Generellt är pasta som säljs i en tub som tandkräm . Det bästa sättet att tillämpa protesen klistra in är att börja med torr proteser och ett nyligen sköljd mun . Använd bara tillräckligt med pasta att tillämpa en obligation , snarare än att täcka hela övre ytan med pasta , vilket kommer att orsaka obekväm väller . Pressa tre små rader med pasta ovanpå proteser och två små linjer på var sida om lägre och partiella proteser . Placera proteser i munnen och bita ner . Inom 10 sekunder ska tandprotes vara säker .

Strips

Dental band lim är en typ av lim på remsorna . Remsorna är en ren alternativ som erbjuder inga gissningar på det belopp som ska användas för limning . Applicera remsan lim genom att börja med rena och torra proteser . Skölj ur munnen för bästa resultat. Öppna strips med torra händer . Fukta den självhäftande remsan . Använd tre remsor placeras längs varje kant av topp proteser i en triangel form . Inte överlappar kanterna av remsorna . Klipp remsor till rätt storlek vid behov . Använd två remsor på var sida av lägre och partiella proteser . Placera proteser i munnen , trycka till och bita i 10 sekunder .

Pulver

Denture pulver är en typ av lim som är i granulatform . Rengör tandproteser , men lämna dem våta . Strö pulvret över ytan av hela protesen för både topp , botten och partiella proteser . Placera proteser i munnen , trycka till och bita i 10 sekunder . Pulveriserad självhäftande erbjuder en något mer exakt än obligationer pasta eller strips , men att välja pulveriserad lim över pasta eller remsor är oftast en fråga om personlig preferens snarare än en skillnad i bindning stil .

Previous:nothing Next:vad är full täckning tandvårdsförsäkringen ?

Relaterade artiklar


 • cemental dysplasi behandling
 • som uppfann tandborstställ ?
 • hur man får tandställningen på tänderna
 • hur du håller dina tänder vitare och ljusare
 • Hur faner arbete ?
 • vad som är inne för tandvård xray cylindrar ?
 • tandsköterska guide för rotfyllning
 • tandläkarkontroll och rengöring
 • hur man behandlar halitosis med naturmedel
 • pediatriska dental infektion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com