dental felbehandling lagar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-25
Patienter som har fått skadestånd från förfaranden som utförs av deras tandläkare kan stämma för dentala felbehandling . Men dessa stämningar är sällsynta eftersom många patienter är inte medvetna om detta rättsområde . Tandläkare har specifika medicinska krav som de är skyldiga att följa och utan framgång efter dessa normer kan lämna tandläkaren ersättningsskyldig . Ersättning ges också för förlorad lön och för sveda och värk . Tandläkare som visar illvilja kan också få betala skadestånd.

felbehandling

Dental felbehandling lagar varierar från land till land . Staterna ger vanligen ersättning för skador orsakade av vårdslöshet , inte identifiera och behandla ett allvarligt medicinskt tillstånd och uppenbara skadliga kliniker . Den handling som utförs av tandläkare måste vara en handling som inte skulle ha utförts under normala kliniker . Tandläkare kan dessutom vara ansvarig för att utföra behandlingar som de inte har fått tillstånd att utföra av patienten .

Mouth Skador

Tandläkare är ofta ansvariga för felaktigt utförda behandlingar som leder till skador i nerverna finns i munnen området . En permanent förlust av smakupplevelse kan också göra tandläkaren ansvarig . Alla permanenta strukturella störningar i munnen kan lämna tandläkaren betala skadestånd , till exempel TMJ sjukdom . Patienter kan också stämma för tänderna som i onödan dras .

Medical History

Vissa patienter har en medicinsk historia som gör att vissa typer av kirurgi olämpligt eller gör vissa läkemedel och anestetika farligt att använda . Tandläkare som inte tar dessa sjukdomar i beaktande kan bli skadeståndsskyldig . Tandläkare förväntas också följa villkoren att patienter har en historia av för att ge konkret rådgivning och för att ge behandlingar när det behövs.

ofredande

Vissa tandläkare har funnit att antasta patienter medan under narkos . Patienter som är ofredade kan vanligtvis begära skadestånd som ett resultat av känslomässigt lidande och tandläkaren kan ha åtal väckts mot honom. För att undvika fall av ofredande , bör tandläkare aldrig tillåtas ensam i rummet med patienten medan patienten är under en narkos .

Död

Olovligt död kostymer kan föras till domstol när en patient dör av en kirurgiska ingrepp eller från en felaktig användning av anestesi . Tandläkare som visar en viss nivå av oaktsamhet när de utför kirurgi eller administrera anestetika kan vara känsliga för rättsliga åtgärder.

säkerhetsrutiner

korrekt utfört medicinska förfaranden som går snett av någon anledning inte brukar göra tandläkare skadeståndsskyldig . Tandläkare är inte heller ansvarig för medicinska behandlingar som inte fungerade , om dessa förfaranden har utförts korrekt .

Previous:nothing Next:Oram plus & tandköttsproblem

Relaterade artiklar


 • hur har frisk andedräkt - tips för att blåsa bort dålig andedräkt
 • biverkningar av muntorrhet
 • Vad kan jag göra om mina tänder är lösa på grund av benförlust ?
 • vad är en skalning enhet för tandläkare ?
 • hur man gör en tandblekning facket ur en mun vakt
 • hur man rengör ett barns tunga
 • hem rättsmedel för inuti käken bita
 • hur man håller skadliga bakterier / virus förorenar din tandborste
 • hur man ska behandla dålig andedräkt medicinskt
 • hur man hittar rätt tandkrona för dig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com