exempel på tandvård felbehandling

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-22
Om något går fel under ett tandläkarbesök , patienterna behöver veta om de har blivit ett offer för dental felbehandling . Felbehandling är allmänt känt som en form av fel eller försumlighet , under vilken de professionella inte följer accepterade professionell standard. Offer för dentala oegentligheter kan ha rätt till eventuella skador . Därför är det viktigt att patienterna vet vad räknas som fusk och vad som inte

Skador på grund av oaktsamhet

För att bli oaktsamhet måste tandläkaren antingen ha avsiktligt eller oavsiktligt begått en handling som gav signifikant skada på en patient , och lagen måste vara en som ingen annan tandläkare skulle ha begått . Exempel på skador kan vara domningar , förlust av smak , försumlig förvaltning av anestesi , skador på nerverna , och olovliga död till följd av tandingrepp .

försenade diagnoser och Underlåtenhet att behandla

När en patient begär att expertkunskaper av en tandläkare , är en ordentlig och snabb diagnos väntat . Tandläkare som inte snabbt diagnostisera en patients tillstånd (er) kan vara skyldig till dentala felbehandling . Felbehandling passar kan också handla om tandläkare som har diagnostiserats tillstånd, men fördröjd behandling. Patienter in i en tandläkarpraktik förvänta att ställas frågor om deras historia , samt genomgå tester för sjukdomar såsom käkleden sjukdom ( TMJ ) eller cancer i munhålan , om symtom uppkommer . Tandläkare måste erbjuda samma kvalitet på vården till varje patient , och ge patienterna samma behandling som de skulle få från en annan tandläkare . Underlåtenhet att göra detta kan resultera i en felbehandling fall .

information lämnats

När man överväger behandling alternativen måste en tandläkare informera patienterna om riskerna och eventuella biverkningar . Tandläkaren måste då få patientens samtycke innan vi går vidare med någon behandling plan . Tandläkaren får inte ge behandling utanför den givna samtycke , annars kan patienten ha skäl för felbehandling kostym . Men en patient inte kan stämma för tjänstefel på grund av ineffektivitet eller förväntningar inte tillgodoses av behandlingsmetod eftersom tandläkaren inte kan garantera resultaten.

Previous:nothing Next:barns tandhälsa bidrag

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga torr uttag
 • hur man använder tugga pinnar
 • hur man kan bota kantiga keilit
 • hur man löser låst käke problem
 • Vilka är fördelarna med oolong te salivavsöndring ?
 • hur man sköter om en bruten käke
 • bruxism missbruksbehandling
 • hur är ett tandimplantat förankras i tanden ?
 • hur man rengör tänderna med bikarbonat
 • hur att bleka tänderna med bakpulver och peroxid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com