fogmassa vs fyllningar i barntandvård

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-11
Att hålla ditt barns tänder friska medan han är ung ger honom en bra start på en livstid av tandhälsan . Detta innefattar regelbundna kontroller av din tandläkare , hjälpa ditt barn lära sig att borsta och tandtråd tänderna på rätt sätt, och fånga eventuella problem tidigt . Vissa tandläkare rekommenderar fogmassa som ett sätt att förhindra karies och det eventuella behovet av fyllningar

Identification

Enligt National Institute of Dental och kraniofaciala Forskning , tätningsmedel är en typ av plast målad på tänderna att fungera som en barriär . De appliceras utan att borra eller smärta . Å andra sidan är fyllningar används för att ersätta saknade delar av en tand efter en hålighet har borrat ut . Fyllningar finns i två huvudtyper : . silver och tand färgade

Funktion

Som tätningsmedel täcker en tand och hjälper till att hålla den säker från matrester och bakterier . Fyllningar täcka hålet som gjordes under hålighet bort , som ersätter den saknade tandemaljen . Det skyddar sedan mer sårbara strukturer på insidan av tanden , ungefär på samma sätt som tandemaljen .

Överväganden

tätning inte ensam kan förhindra karies , men de kommer att skydda tanden om något är missat under rutin borstning . Enligt American Academy of Pediatric Dentistry , tand-färgade fyllningar är inte ett bra alternativ för varje tand . De är bäst för att fylla hål på tänderna eller delar av en tand som inte gör den värsta stöten av arbetet . De är också bättre användas på små hålrum . Tand-färgade fyllningar är ofta att föredra eftersom de är svårare att skilja från din vanliga tänder , men de är inte lika stark som silver fyllningar .

Tidsplan

Din tandläkare kan föreslå med tätningsmedel placeras på ditt barns tänder efter hans permanenta molarer växa i , börjar runt åldrarna 6 till 8. Vissa försäkringsbolag plats åldersgräns för täckning för förfarandet. Fyllningar endast användas efter en hålighet måste borras ut , och därför kommer inte alla barn behöver fyllningar . Dessa kan användas på nästan alla åldrar efter en hålighet har utvecklats.

Risker

tätning i allmänhet betraktas som säkra . Det finns en risk för " tätning i "en liten , oupptäckt hålighet men enligt National Institute of Dental och kraniofaciala forskning , kommer detta inte skada tanden . Istället kommer den att hjälpa till att hålla hålighet från andra matrester och bakterier som vanligtvis skulle göra det möjligt att växa . Det har varit oro på senare år om kvicksilver i silver fyllningar , men det finns några bevisade risker för dem som har haft dessa fyllningar användas, enligt Colgate .

Previous:nothing Next:vad är dentala sedering ?

Relaterade artiklar


 • När ska man ta bort lumineers
 • hur att få befrielse från din tandvärk smärta naturligt
 • ortodontister & hängslen information
 • hur man kan bli av en tandvärk naturligt
 • tandsköterska guide för rotfyllning
 • hur man kan bli av gula tänder
 • hur man behandlar gingivit med naturmedel
 • Finns det bakterier i tandborste hållare ?
 • hur man le med hängslen
 • laser tandvård rengöring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com