förteckning över tandläkare verktyg

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-13
Besök tandläkaren för en tand förfarande kan vara en enerverande erfarenhet , särskilt om du inte har sett till tandläkaren på länge . Ett sätt att känna sig mindre orolig för din erfarenhet är att förstå vilka typer av dentala instrument tandläkaren och hennes assistent kan använda , och vad varje verktyg används till.

undersökning av handlingar

Tandläkaren kommer att använda en liten spegel och en tand sond för att undersöka dina tänder . Spegeln gör att hon kan se alla sidor av alla dina tänder . Sonden tillåter henne att mäta eventuella fickor i tandköttet , som är avståndet mellan den friska tandköttet och varje tand . Hon kommer också att undersöka tänderna med antingen hennes sond eller ett dentalt Explorer för gropar , håligheter och kalkyl bygga upp .

instrument för att undvika orsakar dig smärta

Under vissa tandingrepp , kan du behöva lokalbedövning . Detta kommer att tillfälligt bedöva nerverna i munnen , kind , tunga och /eller käken , beroende på vilket område man arbetar på . Din tandläkare eller tandsköterska kan använda en lång bomullspinne att tillämpa en bedövande gel . Tandläkaren sedan kommer att använda en spruta med en disponibel kanylen för att injicera bedövningsmedel .

instrument som används under förfarandet

Det förfarande du har gjort avgör vilken tandvård verktyg kommer att användas . Om du behöver en fyllning placerad , en tand hand pjäs, som brukar kallas en borr , kommer att användas. Den har en tand borr fäst att mejsla ut en del av tanden . Tandläkaren kommer att använda en grävskopa instrument för att ta bort röta eller gamla fyllningar och har olika typer av förpackningar instrument för att placera den nya fyllningen . Hon kommer också att använda en luft och vatten spruta för att skölja och lufttorka tanden regelbundet . Andra förfaranden kommer att kräva olika instrument .

hålla saker Dry

Din spottkörtlar kontinuerligt producera saliv , och när tandläkaren arbetar i munnen , kommer hon att behöva innehålla fukt som produceras . Hon kommer att ha en mängd bomull rullar , gasväv och pellets bomull som kan placeras under tungan eller mellan tänderna och kinden . Du kan ha en halm -liknande anordning placeras i kinden eller under tungan liksom , det kallas en saliv ejektor , och det tar bort saliv som produceras . Den tandsköterska får hålla plast eller metall suganordning som är större än saliv ejektor . Detta tar bort inte bara överflödig vätska från munnen , utan också alla bitar av fyllning eller tand som tas bort när tandläkaren fungerar .

personliga skyddsanordningar

Din tandläkare och tandsköterska kommer att sysselsätta användningen av olika personliga skyddsanordningar att iaktta allmän försiktighet för varje patient . Dessa inkluderar latex eller vinyl handskar , ansiktsskydd och ansiktsskydd eller skyddsglasögon .

Previous:nothing Next:tecken på dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga torr uttag
 • Vad är tandblekningsmedel gjorda av ?
 • visdomstand infektioner
 • hur man gör en tand stopp skada
 • korrekt tillämpning av protes lim
 • Oral-B vs sonic vård
 • felsökning nusmile dental gel
 • hur du tar bort gula fläckar från akryl på proteser
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • är det säkert att använda Crest Whitestrips ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com