historia för odontologi

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-11
Odontologi , vetenskapen om att använda tandkort för att identifiera en avliden person , började så tidigt som första århundradet e. Kr. Sedan dess har detta utbildningsområde vuxit till att bli känd över hela världen av organisationer såsom den amerikanska styrelsen för Forensic odontologi . Det är användbart både i dömande brottslingar i domstol och i att identifiera offer för naturkatastrofer

antikens historia och medeltiden

Det tidigaste rekord för en enskild att identifieras baserat på tandundersökning går tillbaka till 66 A. D. , när Nero mor accepterade chef för Lollina Paulina som bevis för hans död baserat på missfärgning av tänderna . Den tidiga praxis för odontologi nämns igen i historisk information från medeltiden. Den här gången var tandläkare poster som används för att identifiera John Talbot , en soldat som dödades i slaget vid Castillon .

Tidig American History

Den första kända användningen av odontologi i den nya världen uppstod när tandläkare och revolutionär Paul Revere identifierade annars oigenkännliga kroppen av DrJoseph Warren baserat på en tandbro han hade byggt åt honom två år tidigare . Odontologiska bevis först har godkänts i domstol cirka 75 år senare i Webster-Parkman fall , under vilken juryn presenterades med rester av tandfyllningar från offrets styckade kropp .

Mid-1900

praxis för odontologi gjort några av sina mest betydande framsteg under mitten av nittonhundratalet. Två odontologists ( Welty och Glasgow ) utvecklat ett system där tandvården register skulle kunna analyseras snabbt av ett system med kort som används på en dator . Denna uppfinning avancerade avsevärt odontologiska processen , vilket gör det både mer korrekt och lättare att använda. Denna process var då ytterligare förfinats som användes för att identifiera fortfarande i ett antal stora katastrofer .

Senaste Användningsområden för odontologi

odontologi har använts för att erkänna offren för evenemang som World Trade Center attentaten i 2001, då tänder var ofta den enda delen av kroppen som överlevde förstörelsen . Medan fingeravtryck är fortfarande det vanligaste sättet att identifiera offer , har odontologi visat sig vara till stor hjälp i många fall . Det har erkänts officiellt av den amerikanska styrelsen för Kriminaltekniska odontologi .

behovet av framtida Förskott

Bruket av odontologi har plats för avancemang på flera nivåer . Till exempel tand- register är bara användbar när forskare har en rimlig gissning om vem som tänder kan tillhöra . Till exempel, för kriminaltekniska specialister som vill identifiera resterna av ett organ från en flygkrasch måste först begränsa listan av offer från namn på personer som gick ombord på planet . Eftersom denna vetenskap förbättras kan kriminaltekniker kan jämföra tandvård poster på samma sätt som de jämföra fingeravtryck.

Previous:nothing Next:RDH tullar

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort badbreath
 • Vilka är de kemikalier som används i dentala cement ?
 • Hur räta hängslen sneda tänder ?
 • hur att bleka tänderna : få ett vackert vitt leende hemma
 • vad som används istället för kvicksilver till fyllningar i tänderna ?
 • hur man rengör tandkronor
 • hur man rengör tandproteser och vasaller
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • visdomstand infektioner & öroninflammationer
 • Vad gör man om barnet börjar besöka tandläkaren sent
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com