historien om tandvårdsförsäkringen

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-12
Precis som försäkringsbolag spelar en alltmer betydelsefull roll i det dagliga livet för amerikanerna, tandvård försäkringsskydd blivit ett vanligt tillägg till allmän sjukförsäkring, erbjuda fler alternativ för att bibehålla tandhälsan . Utvecklingen av tandvårdsförsäkringen fått sitt ursprung från allmän sjukförsäkring individuella och planer grupp som ett sätt att ge låga kostnader managed care abonnenter och , förhoppningsvis , att främja tandvård och tandhälsa för en bredare population

Du behöver :
En Nivåer .
denistry examen .
Allmän tandvård rådet registrering .

Pre-Försäkring Tandvård

tandhälsa är ett relativt modernt begrepp . I USA var tandvård ges en gång för att de rika eller som utförs under nödsituationer . Tandvård i sig var en specialiserad läkare som hade föga betydelse jämfört med den mättade av tandläkare idag . Övergripande förbättringar i hygien och ökad vikt vid förebyggande hälsovård hjälpte tandhälsa blivit ses som grundläggande hälso- och sjukvård för de flesta amerikanska familjer .

sjukförsäkring blir vardagsmat

När lärare vid Baylor University samlas för att utgöra den första moderna hälsoplan försäkringsgrupp 1929, sjukhus insåg snart att ge förutbetalda sjukförsäkring skulle mer effektivt fylla sängar . Sjukförsäkringsbolag snart bildas med målet att leverera managed care , utspridning deras ersättning risken över ett stort urval av abonnenter , vilket gör att människor som annars inte skulle söka vård för att få rutin och akut behandling . Som tandvård blev ses som avgörande för den allmänna hälsan , planerar första tandvårdsförsäkringen vuxit upp på 1970-talet . Innan dess gjorde mest sjukförsäkring inbegriper inte rutinmässiga tandingrepp . Många grupprinciper nu erbjuda ett separat tandvård täckning , ofta från en annan leverantör .

Indemnity Dental Planer

Hantera vård för tandvårdspatienter tillät tandläkare att frodas inledningsvis erbjuda ersättning ( täckning ) för abonnenter att få mer än bara rutinkontroller . Generellt kräver ett samarbete lön och relativt liten avdragsgill som inte täcker större procedurer förbi ett maximibelopp . Managed care för tandvårdsförsäkringen innebär att för att hålla premierna till ett rimligt pris för en grupp av abonnenter , skall täckningen vara begränsad till rutinförfaranden , vilket motsvarar behoven hos de flesta tandläkare patienter .

komplexitet och kontroverser

Att tillhandahålla managed care har orsakat vissa problem för patienter och tandläkare . Den genomsnittliga maximala ersättningen enligt de flesta försäkringsbolag , enligt Dental Wellness Center , ligger kvar på $ 1. 500 per år , ett belopp som inte har ökat sedan 1970-talet . Inflationen ensamt skulle ha ökat beloppet till $ 10. 000. Detta begränsar ständigt täckningsbeloppet tillhandahålls av försäkringar och hindrar tandläkare från att täcka sina ökade omkostnader . Tandvårdsförsäkringen transportörer ger i allmänhet in-network rabatter som ytterligare rabatt tandvård för godkända leverantörer . Även om målet är att öka verksamheten, både för försäkringsbolaget och tandläkaren , kan nivån på den vård som ges till patienten minskar oundvikligen .

Tandvårdsförsäkringen dag och i morgon

Det är osannolikt att amerikanerna kommer att upphöra att visa tandhälsa som en viktig del av den allmänna hälso-och sjukvården , och därför kommer tandvårdsförsäkringen företag fortsätta att utvecklas. Detta kan leda till extra kostnader det förbli överkomliga , men nivån på den vård kanske inte ser mycket bättre som historia dikterar . Framtida statligt understödda hälso-och sjukvården kommer sannolikt att omfatta mycket sätt tandvård än förebyggande rutiner och tandläkare kommer att fortsätta att försöka balansera om exceptionellt vård och samtidigt kontrollera att kostnaderna ökar .

Previous:nothing Next:tips om bränning en tandläkare

Relaterade artiklar


 • metoder för att fästa partiella proteser
 • hur man förbereder för en tandläkare besök
 • hur kappa proteser
 • hur man kan bli av dålig andedräkt evigt
 • Natrol & muntorrhet
 • hur man kan hjälpa till att läka en kräfta öm
 • dentala instrument som används i protetik
 • vad är en Philips Sonicare tandborste ?
 • hur du tar bort poligrip
 • vad som är bra för en tandvärk ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com