hur är deltoner gjort ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-28
Ett avlägsnande partiell protes , eller " delvis " är en apparat som används för att ersätta en eller flera tänder , enligt SimplyTeeth. com . Partials hålls i munnen med bilagor som säker för dem att kvarvarande tänder . Dessa apparater kan tas bort av användaren efter behov . De är gjorda av tandläkare eller specialister kallas protetiker . Partials är gjorda för att vila på tandköttet

Bedömning

Din tandläkare eller protetikern hjälper dig att avgöra om en partiell är ett bra alternativ för din saknade tänder , enligt SimplyTeeth . com . Bedöma tillståndet i tandköttet och tänderna blir hans första steget för att avgöra hur man bäst kan ersätta din saknade tänder . Implantat kan rekommenderas för att öka styrkan i käken innan en partiell görs . Löständer kommer att göras för din del , med hänsyn tagen till form, färg och nyans av dina kvarvarande tänder .

visningar

Din tandläkare eller protetikern kommer att ta intryck av dina käkar för att se hur de relaterar till varandra , enligt SimplyTeeth. com . Dessa intryck , tillsammans med valet av löständer , kommer att skickas till en tandtekniker för design .

Designs

Din partiell kommer att göras för att vila på din kvarvarande tänder och gom , samt ditt tandkött . Metallspännen är monterade på din partiell , som kommer att hålla det på plats i munnen . Protesen bas i allmänhet är gjord av akryl och metall .

Material

Tandläkare göra basen mest deltonerna från metall eller akryl , men metall är att föredra eftersom det är lättare att hålla ren . Metall är starkare än akryl också. Tandköttet i en partiell görs vanligtvis med akryl . Den falska tänder själva är gjorda med porslin eller akryl .

Innan Partials

Alla sjuka tandkött eller tänder skall behandlas innan din delvis sker , enligt SimplyTeeth. com . Kronor kan behövas för tänderna där din partiell blir knäppta . Dina tänder och ben måste vara frisk när den partiella kommer att vila , som din delvis är beroende av dem för stöd .

anpassningsperiod

Partials i allmänhet ta en kort tid att känna normal i munnen , enligt SimplyTeeth . com . Din tandläkare kan behöva göra justeringar som din partiell lägger sig . Smärtsamma sår är möjligt när din protesen bär ner på beniga delar av tuggummi . Tänder stödja delvis kan bli känslig . Din tandläkare kan göra nödvändiga justeringar . Försök inte att justera dina partiell eftersom den behöver professionell vård.

Previous:nothing Next:tandvård bidrag för barn

Relaterade artiklar


 • hur kan lysa och bleka tänderna hemma
 • hur man får över munkavle med en partiell protes
 • hur man botar parodontit utan kirurgi
 • hur har kalcium i din kost utan mejeriprodukter
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
 • Tips för visdom tandutdragning
 • Hur du tar hand om dina tänder under en graviditet
 • hur man får lättnad tandvärk smärta
 • Arestin alternativ
 • att bota dålig andedräkt från magen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com