hur barnets tänder växer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-15

tandutvecklingen

Eftersom ett barns tänder bildas i käken , måste en tand växa genom benet innan du skjuter genom tandköttet . Det är inte ovanligt för området med tuggummi där en tand är på väg genom att bli röda och svullna . Detta går bort efter tanden kommer i. När ett barn tand har trängt genom tandköttet , tar det i genomsnitt 18 månader efter rötterna till tanden till formen. De första tänderna att komma in är oftast de två nedre mitten tänder . Dessa tänder kommer i allmänhet in när ett barn är ca 6 månader gammal . Men vissa barn får sin första tand när de är så unga som 3 månader . Eftersom tandsprickning ålder varierar , kan andra barn inte få den första tanden tills de är 18 månader gamla. Ärftlighet spelar en nyckelroll . Vid vilken ålder tandsprickning börjar ofta beror på hur gammal mamma och pappa var när de fick sin första tand . Barn får 20 mjölktänder i alla . De flesta har kommit in genom den tid barnet är 4 . Trots detta , den tid och i vilken ordning tänder kommit in kan variera .

Prenatal

Ett barns första tänder börjar bildas före födseln . Enligt American Dental Association , vad en kvinna äter under sin graviditet påverkar utvecklingen av hennes ofödda barns tänder . Tandutvecklingen börjar mellan tredje och sjätte månaderna av graviditeten. Av denna anledning bör gravida kvinnor äta en välbalanserad kost som innehåller tillräckliga mängder av kalcium och fosfor , protein och vitaminerna A , C och D. Dessa är de näringsämnen som behövs för fostret att utveckla friska tänder . Även tändernas emalj börjar att bilda intrauterin , inte emaljen inte fullständig härdning förrän flera månader efter födseln .

Funktion

När kronan av en tand först bryter genom tandköttet , det är som omfattas av sk emalj nagelband , som bildas när tanden utvecklas . Denna tunt lager film täcker en nyligen utbröt tand . Tugga och tandborstning så småningom bära bort denna beläggning på unga tandemaljen . Den första framtänder som kommer in är vassa , de är avsedda för bitande och inte tugga . Den bakre tänder är tänderna för tugga. Ett barns första kindtänderna börjar komma in på cirka 12 till 16 månaders ålder . Den andra molarer , vilket kan vara smärtsamt när man kommer in , inte börjar bryta ut förrän någon gång runt ett barns andra födelsedag . De övre och nedre cuspids eller hörntänder komma in efter den första kindtänderna men innan den andra molarer , vanligen när ett barn är ungefär 1 1 /2 år gammal .

Positionering

bevara hälsan i barnets mjölktänder är nödvändigt för permanenta tänder för att utveckla friska . Läpparna, tandköttet och kinderna påverkar hur tänderna är placerade och placerade . Korrekt placering av mjölktänder i allmänhet leder till permanenta tänder kö korrekt i munnen . Även om tungan trycker utåt på tänderna , läppar och kinder ger en inre balans . Mjölktänder hålla plats för de permanenta tänderna så att de kommer i rätt läge . Mjölktänder hjälper också övre och nedre käkben och muskler att utvecklas normalt.

Previous:nothing Next:typer av dentala nattvakter

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av tandvärk från socker känslighet
 • hur man får vitare tänder med hjälp av hem poducts
 • hur man fixar en lös tand från benförlust
 • hur du använder din tandläkare Waterpik
 • är tuggummi dåligt för din hälsa ?
 • hur man rabatt tandvård
 • kan faner förtunnas ?
 • temporärt cement vs permanent cement för dentala implantat
 • keramiska hängslen Pro och nackdelar
 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com