hur du tar bort fläckar tetracyklin

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-20
Tetracyklin fläckar är blå-grå fläckar på tänderna orsakade av att ta antibiotika tetracyklin i tanden som bildar år . Tetracyklin fläckar är permanenta och ibland missfärga hela tanden . Intensiteten i fläcken beror på hur länge tetracyklin har använts och i vilket skede av tanden tillväxt på den tiden. Tetracyklin fläckar kan behandlas , men resultaten tar tid . De kräver långvarig behandling och tålamod . Det finns behandlingsmetoder att välja mellan . Rådgör med en kosmetisk tandläkare att hitta rätt metod för tänderna . Tetracyklin fläckar kan inte tas bort utan en tandläkare

Du behöver : .
Tandblekning toothpasteCosmetic tandläkare

Välj en kosmetisk tandläkare


1
<. br > Konsultera en kosmetisk tandläkare . En kosmetisk tandläkare är en allmän tandläkare som har en särskild inriktning på estetiska situationer . Fokus ligger främst på blekning , restaureringar , fasader och metoder som duplikat naturliga tänder .
2 .
Leta efter en tandläkare som " har erhållit godkännande från American Academy of Cosmetic Dentistry ( AACD ) , " föreslår online Dok Shop .
3 .
Be att få se före och efter bilder av kosmetiska tandläkare tidigare patienter som har behandlats för tetracyklin fläckar . Detta hjälper dig att få en uppfattning om resultaten andra har fått och deras behandlingsmetod.

Laser tandblekningsbehandling


1 .
Tänk nyare metoder för vitare tänder , såsom laser tandblekning , att som ett alternativ diskutera med din kosmetiska tandläkare. Detta alternativ kommer att möjliggöra färgförändring på tänderna utan behov av någon restaureringar .
2 .
Rådgör med din kosmetiska tandläkare om denna teknik . Det är mindre kostsamt än kronan teknik , men är effektivare än vitare brickor eller remsor för tetracyklin fläckar . Denna metod uppnås på kontoret och görs av tandvårdspersonalen för dig .
3 .
gå flera utnämningar att uppnå de resultat som behövs för tetracyklin fläckar .

Kronor som en behandling


1 .
Betrakta kronor som en behandling om du har svåra fläckar som kan vara långlivade nog att inte reagera på laser tandblekning . Dagens kronor kan blockera ut fläcken . Det finns porslin restaurering alternativ . Diskutera detta med din kosmetiska tandläkare.
2 .
söka information om finansieringsmöjligheter för kosmetisk tandvård om du känner finansiering hjälp kan behövas för att hjälpa dig med din tetracyklin fläck behandling . Samråda med den kosmetiska tandläkare om finansieringsmöjligheter eller privat finansierade tandvård försäkringar som finns tillgängliga. Att hitta en kosmetisk tandläkare i ditt område kommer också att hjälpa till att hålla resekostnaderna låga .
3 .
Välj en krona om din kosmetiska tandläkare har provat andra alternativ till ingen nytta eller fläckar har utvecklats till den punkt som behöver en krona . Kronan kommer att skapas från en form av den ursprungliga tanden och därefter tillämpas.

tips och varningar


 • om dina tänder har tetracyklin fläckar , undvika att dricka vätskor som läsk , te eller kaffe , vilket skulle kunna förvärra fläckar . Rökning också färgar tänderna ännu mer .
 • Over-the- counter blekning gel och brickor har lite eller inga resultat med tetracyklin fläckar .


 • Previous:nothing Next:hur man rengör och polera tänderna

  Relaterade artiklar


 • hur man använder myrra för tandvärk
 • information om zoom tandblekning
 • det bästa sättet att bleka missfärgade tänder
 • hur man behandlar gingivit med naturmedel
 • Fördelar och nackdelar med tuggummi
 • hur man gör borsta tänderna kul
 • hur man desinficera proteser
 • hur man håller en lägre protesen i
 • endodontist information
 • hur man hittar akuta NHS tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com