hur du tar en anamnes för tandvård

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-22
Regelbundna tandläkarbesök och behandlingar är en viktig del av återstående friska , enligt en Mayo Clinic rapportera ett länkning munhygien med hjärtsjukdomar , stroke och andra sjukdomar. När en patient anländer till en tandläkarmottagning för en rengöring , tandutdragning eller andra tandingrepp , är det viktigt att ta en sjukdomshistoria. Denna historia ger tandläkaren den allmänna hälsan hos patienten , inklusive tidigare problem , nuvarande medicinering och eventuella allergier de har . Det garanterar också att förfarandet inte kommer att negativt påverka individens hälsa .
1 .
diskutera problem och klagomål med patienten . Som tandhygienist eller assistent , bekräftar orsaken till patientens besök hos tandläkaren , och frågar om patienten har upplevt några problem med sina tänder eller mun. Ta reda på om patienten har någon smärta med en specifik tand eller om han har smärta vid intag av varma eller kalla drycker och mat . Gör en anteckning om detta på patientens posten, så tandläkaren kan följa upp när hon kommer att undersöka patienten.
2 .
Fråga patienten om några hälsofrågor som de har till exempel diabetes , anemi eller hjärtsjukdom . Tandläkaren behöver veta om hälsoproblem finns , så att de kan anpassa sin behandling om nödvändigt för att förhindra eventuella problem. Till exempel kan en diabetiker patient behöver få en insulin skott medan hos tandläkaren kontor om hans tandvård förfarande kommer att ta lång tid .
3 .
Kontrollera om aktuella läkemedel . Ta reda på vilka mediciner patienten närvarande tar. Lär dig hur ofta läkemedlet tas och varför patienten tar den. Fråga om alla olagliga droger eftersom detta kan störa mediciner eller behandlingar tandläkaren erbjuder.
4 .
Fråga om allergier . Läs om patienten är allergisk mot någon viss typ av medicinering eller droger . Fråga om eventuella allergier till specifika typer av material . Till exempel , en del människor är allergiska mot latex , vilket innebär att tandläkaren kommer att behöva använda en annan typ av handske när de tillhandahåller behandling .
5 .
Skriv ner läkare information . Begär patienten ge namn , telefonnummer och adress för deras primära läkare . Detta gör tandläkaren för att rådgöra med läkare om ett hälsoproblem eller mediciner kan störa tandvård tillhandahålls .

tips och varningar


 • Fråga kvinnliga patienter om de är gravida eftersom tar tand röntgen kan leda till fosterskador eller missfall .


 • Previous:nothing Next:vilka verktyg behöver tandhygienister använda för att rengöra tänderna ?

  Relaterade artiklar


 • historia kriminaltekniska tandvård
 • hur du gör din egen naturliga tandkräm
 • dentala material och instrument
 • tandkräm ingredienser
 • tandläkarens krav
 • hur man kan dra en tand
 • hur man hittar en ortodontist
 • lumineer vs kompositer för tänderna
 • beskrivning av en Sonicare E5500 eltandborstar
 • hur man hittar en sedering tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com