kosmetisk & familj tandvård

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-20
I världen av tandvård är en viktig del av dagens samhälle . Människor i allmänhet handlar om oral hälsa och hygien , samt det allmänna utseendet på sina tänder , mun och ler . Familj tandvård och kosmetisk tandvård fokus på olika områden inom tandvården , men de båda ger viktiga tjänster till dem som bryr sig om sina tänder

Historia

Tandvård har en lång historia , med den praxis som går tillbaka till ca 3000 B. C. En av de tidigaste vet tandläkare Hesire , en egyptisk mest känd för sin titel av chefen för läkare och tandläkare . Ett antal tandläkare tekniker gjorde sin debut för tusentals år sedan . Idag är tandvård ett viktigt område för människors hälsa .

Familj Tandvård

Familj tandvård liknar allmän tandvård, och många människor använder termerna utan åtskillnad. Familj tandvård fokuserar på underhåll av oral hälsa och hygien. Dess syfte är att förhindra munhälsa frågor, såsom sjukdomar i tandköttet och tandlossning . American Dental Association rekommenderar att besöka tandläkaren var sjätte månad för att förhindra oral hälsa frågor . Under dessa besök är tänderna rengöras , plack avlägsnas och fluorbehandling ges om det behövs . Vissa familj tandläkare kan välja att specialisera sig på en viss typ av patient , som äldre eller barn , men de flesta familj tandläkare behandla alla åldersgrupper .

Cosmetic Dentistry

I fokus för kosmetisk tandvård är förbättrat utseende av tänderna , mun och le. Kosmetisk tandvård är intresserade av att elektiva ingrepp i stället för viktiga rutiner . Vissa förfaranden faller under kategorin av reparativ , såsom fyllningar . Individer kan välja att låta gamla fyllningar , som består av material som missfärgade tänder , med nyare fyllningar som erbjuder ett urval av färger att nära matcha någons tänder .

elektiva ingrepp

Enligt Tandvård Guide , några valbara förfaranden inkluderar inlägg, även känd som indirekta fyllningar , komposit limning , tandblekning , tand faner , tandimplantat , makeovers leende och hela munnen konstruktion . Kosmetisk tandvård erbjuder många alternativ för människor som är missnöjda med utseendet på sina tänder eller mun . Idag kosmetiska tandläkare använder sig av tekniker som laser , för att förfarandet ska utföras i tandläkarpraktik snarare än en specialiserad plats .

hålla med Oral hälsa

Att följa med din munhälsa och utseende är viktiga aspekter av den totala välbefinnande. Familj tandläkare och kosmetiska tandläkare kan hjälpa dig att uppnå detta viktiga mål.

Previous:nothing Next:tandvårdsförsäkringen förmåner

Relaterade artiklar


 • vad är några fördelar med tandblekningsmedel ?
 • dentala implantat och tandlossning
 • Varför kaffe fläcken tänder ?
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • Hur du tar hand om ditt tandkött
 • symptom på tandköttsproblem
 • parodontit etiologi
 • hur du kan förbättra din tandvård
 • tandvärk orsaker och symptom
 • varför peroxid inte kan användas med amalgamfyllningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com