kosmetisk & rekonstruktiv kirurgi parodontala

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-16
Tandlossning , annars känd som gingivit , är en sjukdom som påverkar tandköttet . Ibland symptom på tandköttsinflammation kan påverka tandköttet så illa att operation krävs att rekonstruera tandköttet. Vid andra tillfällen är de samma metoder som används kosmetiskt , för att ändra utseende i tandköttet och gör dem mer estetiskt tilltalande

tandlossning

Svullen eller blödande tandkött , dålig andedräkt och lågkonjunkturen i tandköttet , som kan orsaka tandlossning , är alla symptom på parodontit . Dessa symtom kan bli så dålig att rekonstruktiv kirurgi är skyldig att behandla dem .

fickreduktion Kirurgi

Under fickreduktion operation , kommer kirurgen dra tandköttet tillbaka från tänderna och ta bort tandsten avlagringar som ligger under . Detta eliminerar bakterier som lever under tandköttet och kan bidra till att förhindra mer allvarliga symtom på tandlossning att utvecklas. Den gruppering av bakterier och tjära kallas " fickor ". Pocket minskning kirurgi kan hjälpa ditt tandkött och tänder ser friskare , men det är inte brukar betraktas som en kosmetisk behandling .

Regeneration

Regeneration avser en process som försöker att återskapa ben som håller tanden under tandköttet som har förstörts av fickor . Återigen är tandköttet infällda. Bakterierna tas bort , och sedan ben ympkvistar är fastsatta i benet för att uppmuntra förnyelse av benet . Detta rekonstruktiv kirurgi används för att reparera skador som orsakats av tandlossning och är sällan genomgått som en kosmetisk förfarande .

Crown Förlängning Kirurgi

tandkött opereras bort från tänderna för att exponera mer av tanden under under kronan förlängning kirurgi . Detta används för att behandla tandkött som har svullna så mycket på grund av tandlossning att de täcker en stor synlig del av en eller flera tänder . Crown förlängning kirurgi är också genomgått av kosmetiska skäl att behandla leenden som kan betraktas som " klibbiga ".

Soft Tissue Graft

Motsatsen till kronan förlängning kirurgi , inte mjuk vävnad transplantat vad den säger . Mjukvävnad är ympade på tandköttet där de har dragit sig tillbaka som en följd av tandlossning , vilket gör att tandköttet börjar växa över den exponerade delen . Vikande tandkött kan vara ett symptom på problem som att borsta tänderna alltför rigoröst och så är även ett kosmetiskt ingrepp , samt reparation av skador som orsakats av tandlossning .

Dentala Implantat

Om du hamnar behöver ha en tand bort på grund av tandlossning , kan du välja att ha ett tandimplantat . Detta är en falsk tand som är fäst vid tandköttet .

Ridge Augmentation

Ibland tandköttet kan tyckas strecksatsen, om du har förlorat en tand . Detta beror på att käkbenet vikande när den inte längre har en tand och kan göra ett tandimplantat se underligt ut . Om detta inträffar då en kirurg kan fylla tuggummi i under en ås augmentation , ge sken av ben under tandköttet .

Previous:nothing Next:dental felbehandling information

Relaterade artiklar


 • hur du bleka tänderna med ut spendera en massa pengar
 • hur du tar bort plack från tänderna
 • hur man kan förhindra att få tandköttsproblem
 • hur du berättar om dina visdomständer kommer in
 • hur platsen symtom tandköttsproblem
 • vård för tandreglering hängslen
 • hur man gör xylitol spola
 • gör en dålig tand orsaka sinus problem ?
 • hem rättsmedel för inuti käken bita
 • vad är meningen med ocklusala i tand- termer ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com