om kalciumhydroxid cement

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-02
Kalciumhydroxid är en färglös kristall eller vitt pulver som produceras i stor skala genom en reaktion mellan kalciumoxid med vatten . Processen kallas släckning , och produkten är släckt kalk eller släckt kalk . Vid uppvärmning till mer än 580 grader Celsius , torkar det att bilda oxid

fysiska egenskaper

Kalciumhydroxid är en stark bas och lösligt i vatten , endast i små mängder-cirka 0 . 2 gram per 100 kubikcentimeter . Därför är kalciumhydroxidlösning svagt grundläggande . Den klara , mättade alkalisk lösning av kalciumhydroxid är kalk vatten , och upphävandet av släckt kalk i vattnet kallas mjölk av kalk .

kemiska egenskaper

Kalciumhydroxid föreningar finns tillgängliga i både vattensuspensioner och fast form , och när de utsätts för vatten , tar sönderfall kalciumhydroxid plats , vilket gör det beter sig som en bas .

Vanliga användningsområden

Kalciumhydroxid cement i kombination med vatten och ett aggregat av olika storlekar gör fungerande slam, med samma konsistens som en tjock milkshake . Det bindande kvalitet av cement uppstår en kemisk reaktion mellan cement och vatten , som är känd som hydrering . Dessutom är kalciumhydroxid används vid behandling av avloppsvatten , vatten , avfall och industriavfall .

Använd i byggbranschen

Kalciumhydroxid cement är nu nästan allmänt används för strukturella betong , för att förena ytor av olika material , och för beläggning ytor för att skydda dem från kemiska angrepp . Eftersom det är ett billigt alkali , har kalciumhydroxid ett antal kommersiella användningsområden, inklusive rentvå , murbruk och andra byggmaterial.

Tillverkning

Industri cement kalciumhydroxid är en komplex process . Råvarorna mals tillsammans och upphettas tills de bildar en klinker , som mals till ett fint pulver . Detta görs i roterugn mer än 150 m lång och 3,7 meter i diameter . Råvarorna införs i den övre delen i form av ett torrt berg pulver eller som en våt pasta gjord av marknära upp sten och vatten . Sedan har dessa material torkas och värms upp av heta gaser i de lägre prisklasserna . När koldioxid drivs av , är avgiften smält vid temperaturer mellan 1. 540 och 1. 600 grader . Nästan sex timmar behövs innan materialet passerar från ena änden av ugnen till en annan . Sedan är det klinker kyls snabbt och grunden . Det cement som därvid produceras av en mycket fin struktur .

Previous:nothing Next:hur du hittar den tandhygienisten notering för maine

Relaterade artiklar


 • hur man förbereder för visdom tänder avlägsnande
 • korrekt tillämpning av protes lim
 • hur man gör protesen renare
 • konventionell protes process
 • Hur berätta om en tand krona inte är monterad på rätt sätt
 • olika dentala instrument
 • hur lösa tand cement från broar
 • Vad är vita fläckar på barns tänder ?
 • vad man ska göra om du inte har tandvårdsförsäkringen
 • hur man gör en naturlig tandblekningsbehandling för känsliga tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com