osteohealth & tandimplantat

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-08
Att förlora en tand kan vara traumatiskt för alla som är för gammal för att förvänta sig ett besök av tandfen . Broar och proteser har funnits i årtionden , men nu finns det ett alternativ som är starkare , mer hållbara och kan faktiskt stärka käken förmåga att stödja de återstående naturliga tänder-implantatkirurgi. Det ger betydande fördelar för friska individer , och annat än kostnaden , är det bästa alternativet för att ersätta förlorade tänder

som kandiderar ?

Den perfekta kandidaten för ett tandimplantat är någon som är vid god hälsa , har inga sjukdomar i tandköttet och har en tillräcklig mängd käkbenet . En person som tappat en tand på grund av trauma eller olycka skulle vara en bättre kandidat än någon med tandhygien problem och allvarliga tand och tandkött förfall . Eftersom dentala implantat kirurgi innebär att gå under narkos , individer som söker till detta alternativ kommer att behöva regelbundna blodtryck och ingen historia av hjärtproblem .

Procedure

Personer med allvarliga nervskador som inte kan få hjälp av en rotfyllning , kan välja att få ett implantat placeras på samma gång den skadade tanden extraheras . I de fall tanden redan har utvunnits , är implantatkirurgi en process i två delar . Först kommer din tandläkare eller parodontolog installera en ihålig slang in i käkbenet , att byta ut uttaget . Flera veckor senare kommer implantatet efter att installeras i nya uttaget . Slutligen kommer en krona att installeras under inlägget .

Fördelar

Det finns betydande hälsomässiga fördelar med att välja tandimplantat kirurgi över att ha en bro . Viktigast är att implantatet fast-det ser ut och fungerar som en riktig tand . Den stöder sig därför att dess rötter i käkbenet som en riktig tand . Broar förlita sig på stöd från angränsande tänder , och kan faktiskt anstränga de andra tänder över tiden . De måste tas bort och rengöras regelbundet , kan förloras , och ibland sönder och behöver bytas .

Longevity

Som tidigare nämnts har dentala implantat visat sig hålla. Det är därför käkbenet och munhälsan är så viktig . När käkbenet har läkt runt implantatet inlägget , det finns ingen anledning att oroa sig för några ytterligare problem med att tanden . Eftersom implantatet inlägg är täckt med en permanent krona , det finns alltid risk för att kronan kan skadas , men kronorna är lätt repareras och bytas ut på en allmän tandläkarpraktik .

Kostnader

Det enda nackdelen med tandimplantat kirurgi är kostnaden . Många försäkringar plats implantatkirurgi inom kategorin kosmetisk tandvård , och kommer bara att täcka broverk som tandersättning alternativ . Du kan räkna med att betala mellan $ 1. 000 och $ 1. 500 per tand för själva operationen , och en annan $ 500 eller mer för den permanenta kronan med 2010 . Många försäkringar täcker krona delen av förfarandet .

Previous:nothing Next:Vad är ett hem rättsmedel för att rengöra tandborstar ?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort fläckar och tandsten
 • post visdomstand borttagning råd
 • hur du tar bort badbreath
 • alternativa tandvård
 • hur man förebygger karies och tandköttsproblem
 • som använder en kosmetisk tandläkare ?
 • tandvård fluorbehandling friskfaktorer
 • Om du avslutar tuggtobak kommer det att minska din risk för tuggummi cancer ?
 • hur man läka tandvärk med vitlök
 • hur man håller tillfälliga proteser på plats
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com