rostfritt stål tandvård verktyg

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-27
Rostfritt stål är en metall legering gjord av järn , krom och kol som finns i saker vi använder varje dag , såsom bestick , bildelar , och smycken . Det är en hård metall som är motståndskraftig mot rost och korrosion , och tål höga temperaturer . Detta gör det till ett praktiskt materialval för kirurgiska instrument , som ofta steriliseras i autoklav med mycket het ånga . Tandläkare använda många olika verktyg tillverkade av rostfritt stål , inbegripet speglar , pincett , plockar och sonder .

Speglar

Tandläkare använder små , handhållna speglar att undersöka delar av munnen som inte är synliga för direkt undersökning . De instrument , som kan vara enkel-eller dubbelsidig , reflekterar ljus i den mörka hörnen av en patients mun samt gör att tandläkaren att inspektera tänderna från många olika vinklar . Dentala speglar kan göras helt i rostfritt stål , eller kanske bara ha en rostfri handtag ihopkopplad med en reflekterande yta av andra material , till exempel klädd glas .

Tång

Tång liknar en tång eller tång och används för att extrahera tänder . De är utformade med två främre tips som passar runt en tand och grepp den säkert när handtaget pressas , vilket gör att tandläkaren att ta bort tanden från sin sockel . Eftersom utvinningen process kan orsaka blödning , tandläkare i allmänhet föredrar tång tillverkad av kirurgiskt rostfritt stål eftersom de är lätta att sterilisera .

scalers skrapningarna

scalers och skrapningarna är långa, tunna instrument som tandläkare använder för att ta bort avlagringar av plack och tandsten . En scaler har en triangulär klinga och skrapar uppbyggd från ytor av tänderna , medan en kyrett har en rundad blad och används under tandköttet . Båda verktygen är vanligen tillverkade av rostfritt stål med högre halter av kolstål , eftersom instrument tillverkade av legeringar med mer kol är hårdare och förblir skarpare längre .

Sonder

Sonder hjälpa tandläkare utvärdera patientens tuggummi fickor och lokalisera sprickor eller hål i emaljen på en tand . Dessa verktyg är formade som scalers , men istället för blad , de har spetsiga som används för skonsam peta . Tandläkaren kommer in spetsen av sonden i en tandköttsfickan och att bedöma visuellt djup i fickan som baseras på omfattningen att instrumentet kan tränga igenom. Eftersom prober används ofta i tandläkarbesök , de flesta tillverkade av rostfritt stål , som är resistent mot korrosion från saliv .

Previous:nothing Next:tekniker för dentala röntgen

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska plack på tänderna
 • hur man sköter om en skräddarsydd nattvakt
 • hur man tar hand om din mun efter visdomständerna avlägsnande
 • hur sluta röka med hjälp blu CIGS
 • hur man rengör tungan lätt
 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • Vad kan jag göra om en bruten borr i min tand från en rotfyllning ?
 • hur prep fasader
 • hur man får en MR med hängslen på tänderna
 • hur man hittar en sedering tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com