svart tand och neuralgi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-08
Tandröta drabbar många människor och kan orsaka mycket smärta . När du känner smärta i ansiktet , speciellt runt käken område kan det ibland vara orsakad av effekterna av extrema karies

tandröta

Hål i tänderna , även känd som karies , har ett antal orsaker som människor har många olika former av bakterier som lever i munnen . Personer med kost med mycket kolhydrater och socker ( som kombinerar med saliv i munnen för att bilda plack , som äter bort på tänderna ) och människor som inte har tillgång till fluoriderat vatten löper den största risken för karies . Bakterier äter bort på emalj av tanden och döda celler nedan. Detta gör att tanden ska visas svart .

Nerver

Tänderna består av ett yttre lager av emalj , och direkt under som är svårt dentin , som utgör majoriteten av tanden . Inom dentin är köttiga ämne som innehåller en nerv . Om en tand sönderfaller för mycket det kan bära genom dentinet . Om massan och nerven är exponerade för eller efter bara ett tunt lager dentin då tanden kan bli mycket smärtsam.

Neuralgi

Neuralgi är en term som används för att beskriva skarp smärta som kan kännas som om det skjuter över en nerv eller en grupp av nerver . Denna smärta orsakas av irritation i nerv , som uppstår när en nerv i en tand är utsatt för. Den trigeminusnerven är ansluten till nerverna i tänderna. Detta innebär att en rutten tand kan orsaka neuralgi att skjuta över kinden , läppar , tandkött eller haka av den sida av ansiktet med den ruttna tanden .

Behandling

kramper läkemedel såsom karbamazepin , gabapentin , lamotrigin och fenytoin , kan användas för att bekämpa smärtan av neuralgi . Du kan behöva konsultera en läkare och en tandläkare för att hitta det bästa sättet att stoppa neuralgi . Den enklaste lösningen kan vara att ta bort tanden helt att bli av med den irriterade nerven .

Förebyggande

Det enklaste sättet att förhindra svarta tänder orsakas av karies och neuralgi som orsakas av svarta tänder är att borsta tänderna , tandkött och tunga två gånger om dagen med fluortandkräm . Du bör också tandtråd dagligen , undvika för mycket socker och kolhydrater i din kost och har en rutinkontroll upp med din tandläkare var sjätte månad.

Previous:nothing Next:tandvård inlägg vs onlay

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra hålrum bildas
 • hur man får fattiga tandvård hjälp
 • vad är en bro på tänder ?
 • hur man korrekt använda tandtråd på tänderna
 • hur man hålla tänderna friska för livet
 • naturliga tandblekning metoder
 • hur man har en friskare mun
 • det bästa sättet att rengöra en tand skena
 • hur man gör en antiseptisk lavendel munvatten
 • hur man kan bli av kalk på tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com