tandläkarens nödsituation protokoll

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-02
I en tandläkarens , anställda-inklusive tandläkare , tandhygienister, tandskötare och dentala receptionister-måste vara beredda att svara på medicinska nödsituationer omedelbart . De flesta olyckor som sker i en tandläkarens är resultatet av den stress som en persons dagliga liv tillsammans med gripandet av att gå till tandläkaren , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " Reception personal vid en nödsituation måste ringa 911 , medan andra dentala gruppmedlemmar hjälp med grundläggande livsuppehållande.

HLR /Defibrillering

Som tandläkare teammedlem i en nödsituation där patienten inte andas , bör du veta hur du påbörjar hjärt-lungräddning ( HLR ) . Detta innebär att luta offrets huvud , lyft hakan och letar och lyssnar efter tecken på andning . Om patienten inte andas , nypa näsan tätt med tummen och pekfingret och tvinga två fulla andetag genom patientens mun , med hjälp av en HLR- mun barriär . Du måste då ge 15 bröstkompressioner efter placering hälen på en av dina händer över patientens bröstbenet och den andra handen ovanpå din första hand. Administrera HLR och ringa 911 är avgörande när en patient blir medvetslös medan de upplever situationer som stroke , bröstsmärtor eller ett anfall .

Defibrillering /Läkemedel

När en patient upplever hjärtstopp i din tandläkarens , bifoga en av två kuddar av en automatisk extern defibrillator till vänster sida av hans bröstkorg och andra pad ovanför hans högra bröstvårtan . Defibrillatorn analyserar patientens hjärtrytm och ger den nödvändiga chock att bidra till att återställa en normal rytm till patienten . Dessutom vet vilka mediciner att administrera olika tandläkarens nödsituationer . Till exempel , ge nitroglycerin till en patient som har smärtor i bröstet, adrenalin till en patient som upplever en allergisk reaktion , och diazepam att ett anfall patienten .

Medvetslös /Andning

Om en patient är medvetslös , placera henne så att hennes huvud är lägre än fötterna , vilket gör att blodet rinna från magen och mot hjärnan . Sedan lossa några bindande kläder och vara beredd att ge syrgas och /eller en ammoniak inhalant genom att vifta det under patientens näsa flera gånger . Dessutom, om en patient har svårt att andas , placera henne i en bekväm ställning och ha henne andas i en papperspåse eller kupade händer .

Choking

Om en patient inte kan tala , andas eller hosta , är hans luftvägarna helt blockerad . I denna situation , måste du utföra Heimlich manöver genom att göra en näve med ena handen och placera tummen sidan av handen mot patientens buk ovanför naveln . Sedan ta tag i näven med den andra handen och stötte båda händerna i buken och sköt inåt och uppåt . Om patienten är liggande i en tandläkarstol , placera klacken på ena handen på patientens buk och lägg den andra handen över den första handen . Sedan ger snabb , uppåt sticker in i patientens membranet tills objektet har fallit ut.

Convulsive beslag /Diabetes

Om en patient har ett anfall medan i tandläkarstolen , ta bort allt material från hennes mun och se till att hon ligger ner så att hennes huvud , bröst och knän är alla på samma nivå . Sedan skydda patienten från att skada sig själv under konvulsioner . När en patient upplever en diabetiker nödsituation , ge henne en socker paket , koncentrerad apelsinjuice eller annan form av koncentrerat kolhydrater som snabbt kan tas upp i blodomloppet .

Previous:nothing Next:om tandimplantat och rökning

Relaterade artiklar


 • hur man håller tandköttet från blödning
 • hur man ska leva med en smak expander
 • varför tänder gulnar med tiden ?
 • vad är tandimplantat kirurgi ut?
 • pediatriska tandvård faror
 • hur platsen tandköttsproblem
 • vad är banding när man får tandställning ?
 • hur man kan bli av en tandvärk utan medicinering
 • hur man ska behandla karies naturligt
 • hur man får fläckar av proteser och falska tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com