tekniker för dentala röntgen

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-27
Den dentala röntgenbild , annars känd som en tandröntgenapparater , låter tandläkare att leta efter potentiella orala hälsoproblem såsom karies , hål och benförlust . Två typer av röntgenstrålning används vanligtvis av tandläkare : intraorala och extraorala . Intraoral röntgen undersöka munhälsa från insidan och inkluderar bita -wing , ocklusala och periapikal vinklar . Extraorala röntgenbilder titta på munnen utifrån och in och inkluderar panoramautsikt avbildning sett i många tandläkare kontor idag .

Bite-Wing X-Rays

Tandläkaren använder den traditionella mun- wing röntgen för att upptäcka bildandet av karies och förändringar i bentäthet på grund av tandlossning . Flera bilder är tagna som avslöjar detaljer om nedre och övre tänder från benet till kronan av tanden . Tandläkare använder också bita-wing röntgen för att kontrollera integriteten för befintliga kronor och fyllningar .

Ocklusal X-Rays

ocklusala röntgen används för att avslöja tand placering och utveckling i antingen lägre eller högre käken . Det visar hela båge av tänder , vilket gör det enkelt för tandläkare att se varje tand i förhållande till varandra .

periapikal X-Rays

periapikal röntgen används för att visa tandläkare hel tand dimensioner från kronan till efter slutet av roten . Detta tandröntgenapparater teknik används för tidig upptäckt av ben och rotstrukturen abnormiteter .

Panoramic X-Rays

extraorala panorama röntgen ger tandläkaren en fullständig bild av hela muntliga området . Detta inkluderar alla tänder i nedre och övre käken och visas på en röntgen i motsats till flera bita wing röntgen . Den panorama röntgen tekniken är särskilt användbar för omedelbar identifiering av påverkade , nya och fullt fram tänder . Det kan också användas för att diagnostisera muntliga tumörer .

Digital Imaging

Digital röntgen är en nyare teknik som innebär röntgenstrålar inte utvecklas i ett mörkrum men omedelbart skickas till en dator där de kan visas på en bildskärm . Denna teknik är mycket användbar på grund av dess förmåga att förstora bilder och mer korrekt upptäcka problem fläckar . Till exempel kan tandläkaren zooma in på en yta av förfall för att avgöra i vilken utsträckning tanden har skadats . Förmågan att manipulera bilden genom datatekniken hjälpmedel för tandläkaren vid fastställande av lämplig behandling.

Previous:nothing Next:beteende förvaltning i barntandvård

Relaterade artiklar


 • Hur får man en vitt leende
 • Hur man vet om din tandläkare är bra
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man får tandvård utan sjukförsäkring
 • hur du tar bort kaffefläckar från tandproteser
 • hur man behandlar halitosis med vitaminer
 • hur man kan förebygga och behandla halitosis genom kost
 • hur man installerar en tandkronan
 • Vilka är fördelarna med att gå till tandläkaren ?
 • hur snabbt fixa dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com