tips för en vatten plocka

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-19
En vatten plocka används för oral bevattning eller duschning vatten i munnen och på tänderna . Det hjälper spola ut och ta bort matrester fastnat mellan tänderna , och ger en mjukare inställning till rengöring av tänder i jämförelse med tandborstning och tandtråd , som kan orsaka tandköttsinflammation och blödning . Om du funderar på att använda ett vatten plocka , det finns flera tips som kan hjälpa dig att uppnå optimala resultat.

del av en rutinmässig

När man använder ett vatten plocka är skonsammare än tandborstning och tandtråd , det är inte heller så effektiv på att ta bort plack och förebygga tandköttsinflammation , karies och andra tandskador frågor , enligt Mayo Clinic-bör du inte byta ut din tandborste och tandtråd med vatten plocka , eftersom det inte är ett godtagbart alternativ på egen hand . Istället infoga vatten plocka som ett komplement till din dagliga tandvård rutin .

vattentryck

Mest vatten plockar har växlar som tillåter dig att välja mellan olika styrkor eller tryck av vatten . Enligt Waterpik. com om du använder en vatten plocka för första gången är det en bra idé att börja på lägsta eller bas inställningen . När ditt tandkött och tänder vänja sig vid tryck , kan du gradvis öka den . Detta förhindrar eventuella inledande obehag .

Mouth Orientering

Innan du börjar använda ditt vatten plocka , du vill placera ditt huvud över vasken, så att du kan spotta eller rinna ut överflödigt vatten från munnen . När du börjar spruta , förseglade hålla dina läppar så nära som möjligt för att förhindra att vatten stänker ut ur din mun okontrollerat , och se till att plocka mål tänder och tandkött . Lämna ett litet mellanrum så att du kan hela tiden rinna ut det använda vattnet-du inte vill svälja plack , bakterier och andra gunk att plocka lossnar .

Plocka Orientering och arbetsordningen

Rikta spetsen på vatten plocka så att det är precis över och vinkelrätt mot tandköttet -line . Detta kommer att säkra vattnet når alla tänderna gaps . En tumregel är att börja genom att spraya bakre tänderna först , och sedan följa tandköttet -line runt till andra sidan . Denna metod kommer att hjälpa hindra dig från att hoppa tänder och luckor .

för hängslen

Om du tandställning eller någon annan typ av tandreglering enhet , med en vatten plocka kan bidra till att undanröja bitar av mat som fastnar i dessa hårda att nå platser mellan ledningar och parentes . Försök att få en specialiserad ortodonti tips fäste för ditt val , som har en avsmalnande ände för bättre penetrerande små utrymmen .

Previous:nothing Next:hur du tar bort rött vin fläckar från tänderna

Relaterade artiklar


 • hur försäkra hälsa dina tänder och tandkött
 • hur man läka Cankerskav
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
 • hur man gör en modell av permanenta tänder
 • hur du tar bort tand lim
 • om löständer
 • TMJ övningar för diskbråck
 • hur man ska värdera protes ocklusion
 • Waterpik vs elektrisk tandborste
 • hur man ordentligt hand om en tand nattvakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com