tips om att gå till tandläkaren

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18
De flesta tandläkare rekommenderar att du besöker en tandläkarens en eller två gånger om året . Oavsett anledning till ditt behöva gå till en tandläkare , oavsett om tandvård eller en enkel rengöring , det finns flera tips som du kan genomföra före och efter din ankomst för att få ut det mesta av din munhygien . Dessa inkluderar att hitta rätt tandläkare , och minimera din stress innan förfaranden .

hitta en tandläkare

Om du letar efter en ny tandläkare eller vill ändra tandläkare , finns det flera resurser som du kan använda i din sökning . Den första är rekommendationer från din tandläkare försäkringsbolag, som kan kräva att du ser en tandläkare i ett visst nät . Om du inte har tandvårdsförsäkringen , kan du hitta erfarna tandläkare på American Dental Association 's hemsida . På startsidan ser du fliken " offentliga resurser. " klickar på den här fliken kommer du till en andra sida där du kan hitta en tandläkare . Programmet kommer att söka efter en i ditt område , och du kan även begränsa sökningen genom den typ av dentala specialist du behöver .

inför ditt

Samtidigt är det viktigt att borsta och använda tandtråd tänderna regelbundet , speciellt på samma dag som din tandläkartid , finns det några andra viktiga frågor du bör inte glömma innan ditt besök . Se till att du samlar dina tandvårdsförsäkringen information och alla de gamla tandvård poster du kanske har från ett tidigare tandläkare . Register omfattar diagram och X-strålar, som kan vara till hjälp för en ny tandläkare . Det kan också vara till hjälp att skriva ner alla frågor du har om din munhälsa så att du inte glömmer dem under ditt besök.

På kontoret

När du kommer till kliniken , fyll i alla nödvändiga papper med ett Office-assistenten. Många människor är oroliga för att se en tandläkare eller få tandvård arbete , så för att undvika onödig stress , försök att stanna avslappnad och lugn. Läs en bok eller en tidskrift , eller lyssna på musik som slappnar du . Om ditt barn är att se en tandläkare , agera entusiastiska över processen så att ditt barn blir upphetsad och inte rädd.

som ordförande

Du kan förvänta dig ett antal olika förfaranden beroende på vilken typ av arbete du har . Om din tid är för en enkel rengöring , kan du ha röntgenbilder tas , en grundlig rengöring av tänderna med en elektrisk tandborste och verktyg polering , en fluorbehandling och ett samråd med tandläkaren. Om du har en specialitet ingrepp som utförs som en utfyllning av håligheter eller en rotfyllning , tandläkare och tandhygienist kommer utföra andra förfaranden. Om du är osäker eller nervös om detaljerna i dessa förfaranden , bara be din tandläkare vad som väntar . Han kommer att förklara processen och vad du bör förvänta sig att känna och höra . Om du någon gång du är nervös , trött eller har ont , helt enkelt lyfta handen och meddela din tandläkare att du behöver en paus .

Previous:nothing Next:lavendelolja för tandvärk

Relaterade artiklar


 • försiktighet för biverkningar under tandbehandlingar
 • hur man kan undvika fläckar på tänderna
 • hur man får billig tandvård i Mexiko
 • hur man väljer rätt tandborste för ditt barn , barn och äldre barn
 • hur man får tandvård hjälp för billiga
 • hur man bygger förlust tand ben
 • Så för att lindra känsliga tänder
 • säkerhet xylitol
 • tandvård rengöringsmetoder
 • Vilka är de behandlingar för tänderna med betydande benförlust ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com