typer av nattvakter

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-03
En nattvakt är en typ av munskydd som skyddar mot slipning av tänder på natten , ett tillstånd som också kan kallas bruxism . Det finns också några nattvakter som kan hjälpa räta tänderna som en förskottsbetalning. Flera olika typer av nattvakter har utvecklats , och kan användas beroende på ditt tillstånd och din prisklass . Tänk på att nattvakter inte bota bruxism och att en over-the-counter mjuka mun vakt kan ge väldigt lite skydd alls .

Fullständig täckning

fullständig täckning nattvakter täcka hela övre eller nedre uppsättning tänder i munnen . Dessa vakter ändrar inte bita på något sätt eftersom de bara skyddar den översta raden av tänder från slipning mot den nedersta raden . Alla tänder kommer i kontakt med enheten på en gång med detta skydd . Detta kan vara en konservativ och tryggt val för en natt vakt och det är en av de mest använda .

Delvis täckning

delvis apparater endast omfatta de tänder som orsakar problemet i munnen . Dessa apparater kan ändra din bita något, men att låta några av tänderna kontakta de lät munnen ordentligt slappna av musklerna som används för stängning. Detta leder till mindre slipning av tänder och knöt i käken .

Omplacering

Några nattvakter , oavsett om de är delvis eller fullständig täckning , avsiktligt flytta ditt bett . Dessa enheter är tänkta att göra din bita mindre benägna att slipning problem bruxism . Enheten monteras på tänderna och då är det ändras gradvis av din ortodontist för att flytta dina tänder på ett speciellt sätt över tiden .

mjuka och hårda

De flesta recept nattvakter är gjorda av en hård akryl material som förhindrar att tänderna från att ändra munskydd på något sätt . Detta gör det också mindre troligt att en patient kommer att bita genom en mun vakt över natten . Mjuka mun vakter är också tillgängliga och kan vara mer bekvämt för patienterna . Om en patient inte har ett extremt fall av bruxism och bara har små tänder slipning , kan en mjuk nattvakt vara ett bekvämt val .

Over -the-Counter nattvakter

Några over-the-counter val för nattvakter finns för att hjälpa dem som kan slipa sina tänder när de sover . Ortodontister vanligtvis inte rekommenderar dessa billigare val , eftersom de inte varit särskilt utrustat för dina tänder . Detta kan leda till en förändring i ditt bett , och kan ändra tand positionering som ett resultat , vilket kan leda till mer problem på vägen , så försiktig .

Previous:nothing Next:om kalciumhydroxid cement

Relaterade artiklar


 • Förfarandet för porslin tänder
 • implantat vs kronor tand
 • hur man har en härlig leende
 • hur man ersätta förlorade tänder
 • hur är ett tandimplantat förankras i tanden ?
 • arbetsuppgifter av en tandläkare
 • CVD och tandlossning
 • kronisk nacksmärta från visdomständerna
 • hur man fixar metall på framtänderna
 • hur man slipa proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com