vad är dentala sedering ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-11
De flesta människor ser inte fram emot tandläkarbesöket. Det är inte trevligt att ha någon peta runt i munnen och kanske även borrning tänderna . De flesta människor kan göra det genom , men vissa är för rädda för att se en tandläkare om de inte är i olidlig smärta . Dental sedering kan hjälpa dem att få den tandvård de kan väl behöver

Definition

Allison DiMatteo av konsumentguide för odontologi förklarar dentala sedering : med hjälp av medicinering för att koppla av patienter före arbete på sina tänder . De flesta tandläkare använder bara lokalbedövning injiceras i arbetsområdet . Dental sedering innebär administrera narkos som påverkar patientens psykiska tillstånd att göra dem mer kan ändras till behandling .

Syfte

Dental sedering låter rädda personer eller personer med känslig munkavle reflexer få sina tänder fast bekvämt . Vissa människor försummar sina tänder eftersom de är rädda för smärta eller helt enkelt hatar att göra till tandläkaren. Sedering slappnar dem under behandlingen och moln deras minne efteråt . Patienterna har oftast betala för sedering ur fickan , även om de har tandvårdsförsäkringen , eftersom det inte anses medicinskt nödvändigt , råder DiMatteo .

Typer

Ursprungligen är de två mest populära dentala sedering metoder inhalationsmedel kallades lustgas eller intravenös administrering av läkemedel . DiMatteo stater flesta tandläkare använder nu oral sedering . De ger patienten bensodiazepin piller att ta innan utnämningen , förklarar tandvårdsrädsla Central . Detta sätter inte patienten att sova , men inducerar en mycket avslappnat tillstånd. Patienten har ofta liten eller ingen minne av behandlingen . Han måste ha en förare att transportera honom hem och någon att övervaka honom för upp till fyra timmar eftersom det tar tid för medicinering avta helt .

Använd

Dental sedering används oftast för patienter som har försenat munhygien under lång tid . De kan ha flera problem , och medicinering tillåter tandläkaren att göra en hel del arbete på en gång . Sedering kan också rädda människor att komma tillbaka på ett regelbundet schema av tandvården. De kan behålla framsteg när deras långsiktiga frågor har korrigerats .

Risker

Dental sedering är i allmänhet säkert men det bär vissa risker . Patienter kan ha en negativ reaktion på medicinering , och sammanslutningen för barntandvård staterna finns en dödlighet på en av 250. 000 människor . Den Sedering Tandvård InfoCenter rekommenderar att välja en tandläkare med särskild utbildning i sedering tekniker . Fråga tandläkaren hur hon skärmar patienter och vad för slags nödåtgärder är på plats i sitt kontor .

Varning

tandvårdsrädsla Central varnar sedering är inte ett bra val för alla . De läkemedel får inte vara effektiva om din rädsla gör du också resistent mot idén om tandvård . Det kan också misslyckas om du har en väldigt kontrollerande person som du inte skulle kunna överlämna sig till avkoppling . Terapi och ändring av vanor kan vara ett bättre val under dessa omständigheter , eftersom den angriper kärnan i problemet snarare än att undertrycka det artificiellt .

Previous:nothing Next:historia för odontologi

Relaterade artiklar


 • rotadent tips
 • hur man gör xylitol spola
 • hur att välja mellan omedelbar proteser och standard proteser
 • vad gör bakpulver rena tänder ?
 • Varför är coca- cola dåligt för tänderna ?
 • hur du tar bort tand cement från tänder
 • hur man har en härlig leende
 • hur du tar bort plack från tänderna
 • hur du gör dina tänder ser vitare
 • hur man gör ett munvatten mot dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com