vad är en tand polermaskin ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-02
En tand polermaskin avlägsnar överskott kanter och fördjupar spår i tand sniderier . Det är en handhållen dentala instrument som också jämnar och polerar en tand restaurering och tar bort repor från en amalgam ( dentala fyllnadsmaterial ) yta , vid slutet av en tand restaurering förfarande där tanden var fylld eller skulpterade att reparera den .

Historia

Dental instrument har hittats i Pompeji och andra romerska bosättningar . Tand putsningsinstrument gjorde ett senare utseende när de förfaranden som ingår i dentala restaurering blev populär . Januari 1984 Frågan om Medical History visar en utsirad silver uppsättning av dentala putsningsinstrument gjorda av silver och guld som sägs ägdes av en tandläkare till den svenska kungafamiljen , men ingen bekräftelse på detta har hittats . Mineral tips av dessa putsningsinstrument är gjorda av agat och heliotrop .

Typer

Tooth polermaskin är baserade på formen på högkant. Platt plast putsningsinstrument , Ball putsningsinstrument , Beavertail putsningsinstrument , Cone putsningsinstrument , T-ball putsningsinstrument och Rotary putsningsinstrument beskriva de olika ändarna till burnishing verktyg . En boll polermaskin fungerar slut, till exempel , används när en skulptera program på en tand restaurering kräver formen av en boll . Den putsningsinstrument själva kan vara enkel eller dubbel fattning och cheferna är oftast vinklade för enkel användning .

Funktion

Chefen för en tand polermaskin är en särskild form för en viss typ av polering eller ytbehandling . De fyllningar och dentala skulptera material när du är klar med restaurering , behöver en polering eller detaljer för att slutföra proceduren. Dental burnishing verktyg är utformade för att göra detta genom att jämna ut amalgamer ( fyllningar ) medan de fortfarande är något formbara .

Design Nackdelar

Stål putsningsinstrument , när det används på guld fyllningar , skulle bli belagda med guld efter bara en kort tid , enligt The Dental Record . För att motverka detta problem , gjorde två tandläkare från New York en agat polermaskin som har haft fortsatt framgång. En ledamot gjorde ett försök på att använda mineral tand-organ material eftersom han såg en svårighet i att få mindre agat putsningsinstrument gjorts . Hans design fungerat bra .

Care

Tooth putsningsinstrument är tillverkade av stål , ofta härdat eller högre kvalitet , men på grund av deras särskilda former och yta av gavlarna, skall putsningsinstrument hanteras varsamt . De är gjorda för precision och även om de är starka nog att skulptera härdning dentala material och amalgam metall , kan de fortfarande skadas om de hanteras .

Previous:nothing Next:tandläkarens nödsituation protokoll

Relaterade artiklar


 • varför tänder gulnar
 • vad som väntar den första dagen av att ha ett tandimplantat
 • hur tandtråd med fast hållare
 • smärta rättsmedel för hängslen
 • hur att bleka tänderna på tre sätt
 • avancerade implantat ympning tekniker
 • hem rättsmedel för en emalj reparation
 • hur man skyddar mycket känsliga tänder lätt
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
 • hur man gör en naturlig tand blekning behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com