vad är meningen med barntandvård ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-21
Eftersom barn fortfarande växer , deras tandvård behov skiljer sig från vuxna . Barntandvård är fråga om odontologi som specialiserat sig på tandhälsa hos barn , från spädbarn till tonåringar . Pediatric tandläkare har samma kvalifikationer som traditionella tandläkare , men har även studerat barn tekniker och sätt att minska det trauma tandvård för barn

lugnande ångest

Det är inte ovanligt för barn att vara oroliga för att besöka tandläkaren . Pediatric tandläkare har tagit särskild utbildning i att hjälpa oroliga barn gör sina besök mindre traumatisk . Hela miljön av en pediatrisk tandläkarens är utformad för att vara välkomnande och barnvänligt . Moderna tandläkare ofta har färgglada dekorationer , dator spelverksamhet och plattskärms-TV i barnens filmer .

Sedering

Ett barn med hög ångest kan dra nytta av sedering under tandingrepp . Lugnande medel används för att bidra till att minska ett barns ångest , koppla honom och öka sin vilja att samarbeta . Sedering gör ett barn dåsig , men är inte avsedd att göra honom medvetslös eller inte svarar . Även när ångest inte är närvarande , kan sedering hjälpa ett barn som kräver omfattande behandling för att stanna kvar och stå emot fidgeting .

Specialpedagogiska

En del barn med särskilda behov är mycket känsliga för karies , tandköttsinflammation och muntliga trauma , grund av de särskilda dieter de har eller mediciner de tar . Specialistutbildningen att pediatriska tandläkare åtar inom områden såsom sedering och beteende förvaltning utrustar dem för att behandla särskilda behov barn effektivt , och uppmuntra dem att engagera sig i förebyggande åtgärder på hemmaplan.

Estetik

till tonåringar , utseende och självbild är mycket viktiga. Vissna och dåligt placerade tänder kan förvärra deras självmedvetenhet. Pediatric tandläkare är också specialiserade på estetisk tandvård som förbättrar utseendet av ett barns tänder . Barn kan vara mycket känsliga för tand missfärgning . Trauma till en tand , dålig tandhygien , allvarlig sjukdom och exponering för läkemedel eller mineraler är bara några av de många orsaker till missfärgning . Blekning och microabrasion är effektiva behandlingar som inte kräver någon bedövning och avlägsnar tandsubstans . Hängslen kan också vara en långsiktig strategi som kommer att hjälpa tonåringar att förbättra tand positionering .

Förebyggande

Pediatric tandläkare också försöka uppmuntra barn att utveckla goda vanor för att förebygga karies . En hälsosam kost är av största vikt att barnets allmänna välbefinnande och tand utveckling. Den pediatriska tandläkaren kommer att hjälpa barnen att förstå vikten av att minska socker och stärkelse konsumtion . Fluor är också viktigt i tillväxten av friska tänder . I samhällen där fluorid har tagits bort från dricksvattnet , kan en tandläkare rekommendera en fluor tillägg under åren tänderna utvecklas .

Previous:nothing Next:hur du tar bort fläckar tetracyklin

Relaterade artiklar


 • hur man dra proteser
 • Hur är hängslen på tänderna tas bort ?
 • hur reparera tand fasader
 • post visdomstand borttagning råd
 • fördelarna med digital dentala röntgen
 • kan återställa tandemaljen
 • laser tandvård rengöring
 • vad som orsakar tandköttsproblem ?
 • hur man rengör en nattvakt
 • fakta om barns tandkräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com