vad är orsakerna till protesen lim misslyckande ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-30
Det finns många skäl till varför din protesen lim inte fungerar . Oavsett från illasittande tandproteser eller använder för mycket protes lim , är det viktigt att hitta orsaken till protesen självhäftande misslyckande . När du gör kommer du inte känna av någon pinsam underklänningar , och du kan äta bättre och känner sig tryggare om ditt leende

få en ordentlig Montering

Det är viktigt att uppsöka läkare för en noggrann och ordentlig protesen montering . Efter tänderna tas bort , är du käkbenet och tandköttet förändras ständigt . Därför kommer din proteser passa olika och kan behöva uträtad att passa bättre med tiden .

bort dina proteser at Night

Tänk på att alltid ta bort dina proteser på natten , även om de passar perfekt . Anledningen är att munnen behöver vila . Bära dina proteser och lim över natten kan orsaka irritation och gör tandköttet svälla , vilket resulterar i tandprotes som inte passar och lim som inte fungerar .

Få ett par nya

Proteser är utformade för att pågå cirka fem år . Efter fem år kan dina proteser bära bort och inte passar lika lätt . De kan också behöver kalibreras för att passa bättre .

Hitta rätt lim

från krämer till remsor som pulver , kan det vara svårt att hitta protesen lim som är rätt för dig . Krämer håller generellt bättre , men det finns band som fungerar bra också , utan att behöva oroa dig för extra sekret som kommer med en kräm . Pulver kan oftast hålla dina proteser på plats för upp till 12 timmar . Det är bäst att tala med din läkare för att se vad lim är rätt för dig .Vid tillämpning av klister , är det viktigt att se dina proteser är rena och torra , så att de passar bäst .

korrekt lagring

Det är viktigt att lagra dina proteser ordentligt för att hålla dem på bästa möjliga form . Förvara dem i kallt vatten när du inte bär dem . Tänk på att aldrig förvara dem i varmt vatten och hålla dem borta från barn och husdjur.

ordentlig rengöring

För att undvika ett misslyckande protes lim , är det viktigt att ge dina proteser en ordentlig rengöring . Du kan göra detta med varmt vatten och en mjuk tandborste för att få bort häftmassa grädde . Du kan också blöta dem i kallt till varmt vatten för en bra rengöring .

Previous:nothing Next:hur man gör etiketter för CD

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av svarta prickar på löständer
 • käke och ansikte smärta två veckor efter en visdomstand extraktion
 • hur man får försäkring att betala för lumineers
 • tandläkarens nödsituation protokoll
 • hur du tar bort proteser som har fastställts i med lim
 • Hur man överlever en tandläkare besök med hjälp av sedering
 • som använder en kosmetisk tandläkare ?
 • Hur får man en kick på leende
 • hur man kan hjälpa till att läka en kräfta öm
 • en lista med vanliga sjukdomar i tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com