vad är tandreglering hela munnen banding ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-17
Anatomiska hela munnen banding är en process som utförs på alla tänder i munnen . Det kan se detsamma som att ha hängslen , men ortodontiska band är inte samma sak som hängslen . En stor skillnad är att det är mycket vanligare för ortodontiska band att lossna

ortodontiska band

En ortodontisk Bandet är bokstavligt talat ett rostfritt band som placeras runt tanden. Anatomiska band används i återhämtningsprocessen av olika ortodontiska förfaranden . De ankare vanligtvis bilagor till tanden eller bifoga en archwire till kindtänderna . Ortodontiska band har oftast krokar som kan användas för att fästa gummiband i ortodonti bandet . Hela munnen Ränder uppstår när de flesta till alla kindtänderna i munnen är ombundna.

Ansökan

ortodontiska band är specialanpassade monterad på molar att de är knutna till . Ortodontiska band är cementerade till tanden med en tillfällig cement som utformats speciellt för användning med ortodontiska band . I hela munnen ränder , är banden sammankopplade med en archwire som passar i en liten ärm på sidan av bandet mot kinden .

Varning

ortodontiska band inte är permanent fäst på tanden . Som sådan bör du vara noga med att se till att ditt band inte lossna . Bitande ned hårt på mat, äta sega godis och tugga saker som is och penna lock kan alla leda till ortodontiska band kommer förlora . På grund av det större antal band i munnen i hela munnen banding , det finns en högre risk för ett band lossnar av dessa skäl . Ett band också kan lossna om cementera används för att fästa bandet för att tanden inte tar .

Loose Band

Om du har hela munnen ränder och ett band lossnar , är det viktigt att ta itu med det som snabbt som möjligt. Försök att ta bandet bort tanden med fingrarna eller med pincett eller försöka få en vän för att få bandet av . I hela munnen banding , ansluter en archwire oftast alla band . Detta kan behöva sänkas för att undvika det irriterande tandköttet om ett band lossnar och måste tas bort .

Överväganden

Din tandläkare avgör om du behöver ha hela munnen bandning eller inte . Om ett band lossnar , bör du kontakta din tandläkare omedelbart och försöka boka ett möte så snart som möjligt .

Previous:nothing Next:kosmetisk & rekonstruktiv kirurgi parodontala

Relaterade artiklar


 • dental felbehandling information
 • hur har kalcium i din kost utan mejeriprodukter
 • hur man kan bli av mögel på en elektrisk tandborste
 • hur man blir ett fan av tandborstar
 • övningar för TMJ mandabal
 • hur du bota din dålig andedräkt på enkelt sätt
 • hur man får tonsill stenar ut
 • Hur man sköter om munnen efter att ha en infekterad tand drog
 • hur man kan minska smärtan av hängslen
 • typer av dentala läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com